2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Salgótarján

Családi hétvége a Geoparkban

Múlt héten a Villon Trió esti, szabad ég alatt megtartott koncertjével kezdődött a geoparki családi hétvége, másnap pedig vezetett túrával folytatódott. Szombaton a Medves-fennsíkon és környékén kirándultak a természet szerelmesei, 15 kilométeres távon.

Vasárnap a Geopark eresztvényi látogatóközpontjánál kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, a gyermekeknek színházi előadással és bohócok műsorával is kedveskedtek a szervezők. Az egész napos forgatagban mindemellett volt helyi termékek kóstolása és vására, bárki hűsölhetett a büfé teraszán egy finom limonádéval, sörrel, tejeskávéval, hamburgerrel, fagylalttal vagy palacsintával. A játszóteret is kihasználták a nap folyamán, de nemcsak a legkisebbek örömére, hanem a K9 csapat is itt tartott bemutatóedzést, jól megizzasztva saját magukat és a vállalkozó szellemű újoncokat is.


Méz, sajt, gyümölcs és pamutjátékok is megtalálhatóak voltak a helyi termékek vásárán.
képek:
Lehoczki-Gallai Gréta

Eközben a madárparkban ingyenes lovaglás várta a gyerekeket, és nagy sikere volt a kalandparknak is. De akadt, aki családjával önállóan indult túrázni a környező útvonalak egyikén, célba véve például a salgói várat, ahol a börzsönyi nehézgyalogosok mutatkoztak be, de volt geológus- és régészbemutató, valamint íjászat is. A Geopark központjában a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének tagjai véradásra várták a segítő szándékú felnőtteket, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság sátrában pedig kvíz és ökojátékok várták az apróságokat.

A Novohrad Nógrád Geopark eresztvényi látogatóközpontja kulturált környezetet biztosít a természet kedvelőinak ahhoz, hogy felfedezzék a környék értékeit

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.