2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld Tatabánya

Cselgáncsbronz Mexikóból

Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a cselgáncsozók Cancúnban rendezett Grand Prix-versenyén.

Az áprilisi Európa-bajnokságon harmadik helyezett Csernoviczki a 48 kilogramm negyeddöntőjében perui riválist győzött le ipponnal, majd az elődöntőben hosszabbításban, intéssel kapott ki a brazil Gabriela Chibanától. A bronzmérkőzésen aztán a szintén brazil Larissa Pimenta ellen lépett tatamira, és ipponnal szerezte meg a harmadik helyet.


Örülök, hogy az Európa-bajnokság után ismét dobogóra állhattam – értékelt az Ippon SE versenyzője. – Bár az időeltolódással és a mexikói klímával is meg kellett küzdenem, végül sikeresen szerepeltem. Fontos, hogy jó formában várjam a folytatást, hiszen az év legfontosabb versenye még hátravan.

Az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó ezzel az augusztusi, budapesti világbajnokságra célzott, ahol természetesen komoly célokkal lép tatamira.


Nyilván ott is a minél jobb szereplés lesz a cél, szeretnék jól dzsúdózni, ami magával hozhatja a megfelelő eredményt is – mondta el a sportoló. – Ebben a szurkolók is sokat segíthetnek, hiszen a korábbi hazai rendezésű viadalokon is előfordultak olyan holtpontok, amelyeken az ő buzdításuk lendített át. Igyekszem mindent megtenni, és akkor ők is és én is elégedettek lehetünk.

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint a sérülések elkerülése lesz a legfontosabb a következő két hónapban.

A felkészülést egészségesen kell végigcsinálni, csak így lehet sikeres a szereplés a világbajnokságon – fogalmazott a szakember. – Természetesen emellett oda kell figyelnünk a feltörekvő fiatalokra is, hiszen mindig vannak új arcok a súlycsoportban. Fel kell készülnünk belőle, de úgy érzem, ezt biztosan meg fogjuk oldani.

Az idei cselgáncs-világbajnokságot augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten, Csernoviczki Éva a torna nyitónapján lép tatamira. A tatabányai versenyzőre addig hazai, ausztriai, csehországi és spanyolországi edzőtábor is vár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.