EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld Tatabánya

Cselgáncsbronz Mexikóból

Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a cselgáncsozók Cancúnban rendezett Grand Prix-versenyén.

Az áprilisi Európa-bajnokságon harmadik helyezett Csernoviczki a 48 kilogramm negyeddöntőjében perui riválist győzött le ipponnal, majd az elődöntőben hosszabbításban, intéssel kapott ki a brazil Gabriela Chibanától. A bronzmérkőzésen aztán a szintén brazil Larissa Pimenta ellen lépett tatamira, és ipponnal szerezte meg a harmadik helyet.


Örülök, hogy az Európa-bajnokság után ismét dobogóra állhattam – értékelt az Ippon SE versenyzője. – Bár az időeltolódással és a mexikói klímával is meg kellett küzdenem, végül sikeresen szerepeltem. Fontos, hogy jó formában várjam a folytatást, hiszen az év legfontosabb versenye még hátravan.

Az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó ezzel az augusztusi, budapesti világbajnokságra célzott, ahol természetesen komoly célokkal lép tatamira.


Nyilván ott is a minél jobb szereplés lesz a cél, szeretnék jól dzsúdózni, ami magával hozhatja a megfelelő eredményt is – mondta el a sportoló. – Ebben a szurkolók is sokat segíthetnek, hiszen a korábbi hazai rendezésű viadalokon is előfordultak olyan holtpontok, amelyeken az ő buzdításuk lendített át. Igyekszem mindent megtenni, és akkor ők is és én is elégedettek lehetünk.

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint a sérülések elkerülése lesz a legfontosabb a következő két hónapban.

A felkészülést egészségesen kell végigcsinálni, csak így lehet sikeres a szereplés a világbajnokságon – fogalmazott a szakember. – Természetesen emellett oda kell figyelnünk a feltörekvő fiatalokra is, hiszen mindig vannak új arcok a súlycsoportban. Fel kell készülnünk belőle, de úgy érzem, ezt biztosan meg fogjuk oldani.

Az idei cselgáncs-világbajnokságot augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten, Csernoviczki Éva a torna nyitónapján lép tatamira. A tatabányai versenyzőre addig hazai, ausztriai, csehországi és spanyolországi edzőtábor is vár.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.