2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld Tatabánya

Cselgáncsbronz Mexikóból

Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a cselgáncsozók Cancúnban rendezett Grand Prix-versenyén.

Az áprilisi Európa-bajnokságon harmadik helyezett Csernoviczki a 48 kilogramm negyeddöntőjében perui riválist győzött le ipponnal, majd az elődöntőben hosszabbításban, intéssel kapott ki a brazil Gabriela Chibanától. A bronzmérkőzésen aztán a szintén brazil Larissa Pimenta ellen lépett tatamira, és ipponnal szerezte meg a harmadik helyet.


Örülök, hogy az Európa-bajnokság után ismét dobogóra állhattam – értékelt az Ippon SE versenyzője. – Bár az időeltolódással és a mexikói klímával is meg kellett küzdenem, végül sikeresen szerepeltem. Fontos, hogy jó formában várjam a folytatást, hiszen az év legfontosabb versenye még hátravan.

Az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó ezzel az augusztusi, budapesti világbajnokságra célzott, ahol természetesen komoly célokkal lép tatamira.


Nyilván ott is a minél jobb szereplés lesz a cél, szeretnék jól dzsúdózni, ami magával hozhatja a megfelelő eredményt is – mondta el a sportoló. – Ebben a szurkolók is sokat segíthetnek, hiszen a korábbi hazai rendezésű viadalokon is előfordultak olyan holtpontok, amelyeken az ő buzdításuk lendített át. Igyekszem mindent megtenni, és akkor ők is és én is elégedettek lehetünk.

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint a sérülések elkerülése lesz a legfontosabb a következő két hónapban.

A felkészülést egészségesen kell végigcsinálni, csak így lehet sikeres a szereplés a világbajnokságon – fogalmazott a szakember. – Természetesen emellett oda kell figyelnünk a feltörekvő fiatalokra is, hiszen mindig vannak új arcok a súlycsoportban. Fel kell készülnünk belőle, de úgy érzem, ezt biztosan meg fogjuk oldani.

Az idei cselgáncs-világbajnokságot augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten, Csernoviczki Éva a torna nyitónapján lép tatamira. A tatabányai versenyzőre addig hazai, ausztriai, csehországi és spanyolországi edzőtábor is vár.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát a magyar kutató

  Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát a magyar kutató

  Továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki múlt pénteken egy állatkísérlet során Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát, de a karantént még nem oldják fel, mert a lappangási idő 21 nap – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában szombaton.

 • Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy új passzus szerint örök érvényű felajánlást tehetnek az adófizetők az egyházaknak

  Egy rövid számsor egyszeri megadásával akár nyugdíjas korukig minden évben pénzhez juttathatják valamelyik egyházat a magyar adófizetők. Erre a személyi jövedelemadó új szabálya ad módot: eszerint az adóhivatal addig folyósítja az érintett adójának egy százalékát a kiválasztott egyháznak, amíg az állampolgár meg nem változtatja a címzettet – írja a Magyar Idők szombati száma.

 • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

  Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.