EUR: 317,29 Ft
CHF: 279,42 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld Tatabánya

Cselgáncsbronz Mexikóból

Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a cselgáncsozók Cancúnban rendezett Grand Prix-versenyén.

Az áprilisi Európa-bajnokságon harmadik helyezett Csernoviczki a 48 kilogramm negyeddöntőjében perui riválist győzött le ipponnal, majd az elődöntőben hosszabbításban, intéssel kapott ki a brazil Gabriela Chibanától. A bronzmérkőzésen aztán a szintén brazil Larissa Pimenta ellen lépett tatamira, és ipponnal szerezte meg a harmadik helyet.


Örülök, hogy az Európa-bajnokság után ismét dobogóra állhattam – értékelt az Ippon SE versenyzője. – Bár az időeltolódással és a mexikói klímával is meg kellett küzdenem, végül sikeresen szerepeltem. Fontos, hogy jó formában várjam a folytatást, hiszen az év legfontosabb versenye még hátravan.

Az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó ezzel az augusztusi, budapesti világbajnokságra célzott, ahol természetesen komoly célokkal lép tatamira.


Nyilván ott is a minél jobb szereplés lesz a cél, szeretnék jól dzsúdózni, ami magával hozhatja a megfelelő eredményt is – mondta el a sportoló. – Ebben a szurkolók is sokat segíthetnek, hiszen a korábbi hazai rendezésű viadalokon is előfordultak olyan holtpontok, amelyeken az ő buzdításuk lendített át. Igyekszem mindent megtenni, és akkor ők is és én is elégedettek lehetünk.

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint a sérülések elkerülése lesz a legfontosabb a következő két hónapban.

A felkészülést egészségesen kell végigcsinálni, csak így lehet sikeres a szereplés a világbajnokságon – fogalmazott a szakember. – Természetesen emellett oda kell figyelnünk a feltörekvő fiatalokra is, hiszen mindig vannak új arcok a súlycsoportban. Fel kell készülnünk belőle, de úgy érzem, ezt biztosan meg fogjuk oldani.

Az idei cselgáncs-világbajnokságot augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten, Csernoviczki Éva a torna nyitónapján lép tatamira. A tatabányai versenyzőre addig hazai, ausztriai, csehországi és spanyolországi edzőtábor is vár.

Kapcsolódó Cikkek

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.

 • Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.

 • Egyre többen szereznek nyelvvizsgát

  Egyre többen szereznek nyelvvizsgát

  Tavaly 120 ezren nyelvvizsgáztak Magyarországon, négyezerrel többen, mint 2017-ben – ismerteti szerdai számában a Világgazdaság az Oktatási Hivatal statisztikai adataira hivatkozva.

 • Egyértelmű a kapcsolat a Soros-hálózat és az Európai Bizottság között

  Egyértelmű a kapcsolat a Soros-hálózat és az Európai Bizottság között

  A Soros-hálózat és az Európai Bizottság közötti kapcsolat létezése ismét egyértelművé vált azáltal, hogy utóbbi rögtön megtámadta a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampányát – hangsúlyozta Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár, miután európai uniós kollégáival találkozott kedden Brüsszelben.