EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Székesfehérvár

Díjat kapott az önkormányzat

Székesfehérvár nevelési-oktatási intézményeinek színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, valamint a pedagógusok és közalkalmazottak élet- és munkakörülményeinek helyi többletforrásokkal történő javításának elismeréseként kapott Eötvös József-emlékplakettet a Pedagógusok Szakszervezetétől.

A díjat pénteken reggel, a közgyűlésen adta át Galló Istvánné elnök Cser-Palkovics András polgármesternek.


A Pedagógusok Szakszervezete által létesített elismerésben évente öt önkormányzat részesülhet. Az emlékplakettet olyan települések kapják meg, amelyek lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik s a pedagógusok, közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrásokkal is javítják. A PSZ szabályzata szerint Eötvös József-emlékplakett kitüntetésben részesíthetők önkormányzatok, nevelési-oktatási intézmények fenntartói, PSZ-szervezetek, -testületek, nevelési-oktatási intézmények, kulturális és sportegyesületek.

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik  Fotó: ÖKKFehérvár

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik.


Galló Istvánné az elismerés indoklásában kifejtette: Székesfehérváron zavartalanul működnek a köznevelési intézmények, az önkormányzat minden évben biztosítja az ehhez szükséges pénzt. A fenntartói-szakmai
irányítás – az érdekvédelem szakmai véleményét is figyelembe véve – eredményes. Az érdekegyeztető fórum több évtizede hatékony a város és a reprezentatív PSZ helyi szervezete között.

A város támogatja a pedagógusok, intézményvezetők továbbképzését, a túlórák elismerését, 2010-ig a pótlékokat differenciáltan kifizette. 2007 óta nem zártak be általános iskolát, munkavállalókat – nagyobb csoportban – nem bocsátottak el. Más önkormányzatokhoz képest Székesfehérváron a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók élet- és munkakörülményeit javították. A 2013 januárja óta továbbra is az önkormányzat által fenntartott óvodák és SZIK-es dolgozók béren kívüli juttatást kapnak. 2013-ban Székesfehérvár Önkormányzata, a
szakszervezeti konföderációk és a munkáltatók egyeztető fórumot hoztak létre. A háromoldalú testület, a SZÉF a mai napig folyamatosan ülésezik, sikeresen oldotta meg a vitás kérdéseket – tartalmazta az indoklás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.