EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Székesfehérvár

Díjat kapott az önkormányzat

Székesfehérvár nevelési-oktatási intézményeinek színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, valamint a pedagógusok és közalkalmazottak élet- és munkakörülményeinek helyi többletforrásokkal történő javításának elismeréseként kapott Eötvös József-emlékplakettet a Pedagógusok Szakszervezetétől.

A díjat pénteken reggel, a közgyűlésen adta át Galló Istvánné elnök Cser-Palkovics András polgármesternek.


A Pedagógusok Szakszervezete által létesített elismerésben évente öt önkormányzat részesülhet. Az emlékplakettet olyan települések kapják meg, amelyek lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik s a pedagógusok, közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrásokkal is javítják. A PSZ szabályzata szerint Eötvös József-emlékplakett kitüntetésben részesíthetők önkormányzatok, nevelési-oktatási intézmények fenntartói, PSZ-szervezetek, -testületek, nevelési-oktatási intézmények, kulturális és sportegyesületek.

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik  Fotó: ÖKKFehérvár

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik.


Galló Istvánné az elismerés indoklásában kifejtette: Székesfehérváron zavartalanul működnek a köznevelési intézmények, az önkormányzat minden évben biztosítja az ehhez szükséges pénzt. A fenntartói-szakmai
irányítás – az érdekvédelem szakmai véleményét is figyelembe véve – eredményes. Az érdekegyeztető fórum több évtizede hatékony a város és a reprezentatív PSZ helyi szervezete között.

A város támogatja a pedagógusok, intézményvezetők továbbképzését, a túlórák elismerését, 2010-ig a pótlékokat differenciáltan kifizette. 2007 óta nem zártak be általános iskolát, munkavállalókat – nagyobb csoportban – nem bocsátottak el. Más önkormányzatokhoz képest Székesfehérváron a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók élet- és munkakörülményeit javították. A 2013 januárja óta továbbra is az önkormányzat által fenntartott óvodák és SZIK-es dolgozók béren kívüli juttatást kapnak. 2013-ban Székesfehérvár Önkormányzata, a
szakszervezeti konföderációk és a munkáltatók egyeztető fórumot hoztak létre. A háromoldalú testület, a SZÉF a mai napig folyamatosan ülésezik, sikeresen oldotta meg a vitás kérdéseket – tartalmazta az indoklás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.