2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Debrecen

Egyetem Tér a nulladik naptól

Legális „pénzmosás”, könyvszelfikészítés, olasz zamatok is várják a látogatókat a Campus Fesztiválon. Az „Egyetem Tér” ezúttal már a nulladik naptól nyitva tart a megszokott helyén.

Nincs olyan hazai fesztivál, amelyhez ennyire szervesen kötődne felsőoktatási intézmény, mint a Campus. Az ország első „okos” fesztiválján, július 19-től 23-ig, csaknem 30 egyetemi egység jelentkezett programötleteivel. A fizikusok a Rubik-kockát helyezik a középpontba, de lesznek mágneses kísérletek is, a néprajzosok Mese-mese mátka címmel mutatkoznak be, az olasz tanszék egy falatnyi Itáliát varázsol a Campus Fesztiválra, ízletes ételekkel.


Az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár jóvoltából először lehet könyvszelfit készíteni, és újdonság lesz a szervetlen és analitikai kémiai tanszék legális „pénzmosása”, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét kitelepül az óriás egyetemi társasjáték is. Szórakoztató, könnyed tudományos programok, látványos kísérletek, mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, 3D-s portréfotózás és számos „fesztiválfrigy” várható, nem utolsósorban pedig a Műszaki Karon fejlesztett elektromos autózás lehetősége is jelen lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.