EUR: 318,20 Ft
CHF: 280,81 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Miskolc

Elítélték a deteki állatkínzókat

Két év felfüggesztett börtönbüntetés mellett könyvolvasásra, filmnézésre és egy fogalmazás megírására ítélte a Miskolci Törvényszék azt a két fiatalkorút, akik 2015 nyarán egy bottal agyonvertek egy kiskutyát a borsod megyei Deteken.

A két fiatal még 2015 nyarán követte el tettét: kerékpározás közben az út menti árokban láttak meg egy mozgásképtelen kiskutyát, és elhatározták, hogy elpusztítják; a közeli patakpartra vitték és bottal agyonverték. Mindezt egyikőjük telefonjának kamerájával rögzítették.


Egy ország hördült fel az eset után – fotó: Lokál

A bíróság az elsőrendű vádlottat állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek és 6 hónap, 1 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat pedig bűnsegédként elkövetett állatkínzás miatt 5 hónap, 1 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Encsen hangzott el az ítélet – fotó: Facebook

Az ítéletben – a büntetés nevelő jellegének hangsúlyozása mellett – rendelkeztek mindkét vádlott pártfogó felügyeletéről. Külön magatartási szabályként előírták a vádlottak részére, hogy csoportos foglalkozásokon vegyenek részt, amelynek tematikájában szerepelnie kell az állatok védelmének, gondozásának és az állatkínzás jogkövetkezményeinek tudatosítása, Csáth Géza: Anyagyilkosság című novellájának elolvasása, és a könyv alapján készült Witman fiúk című film megtekintése után az állatkínzás lehetséges következményeit feldolgozó fogalmazás megírása.

Kapcsolódó Cikkek