EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Salgótarján

Elmenekülnek a fiatalok a városból

A Salgótarjánban tanuló fiatalok kilencven százaléka elhagyná szülővárosát a középiskola befejezése után – derült ki az Új Palócország Egyesület és a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány közös felméréséből.

A két civil szervezet közös felmérése során összesen 584 diákot kértek fel arra, hogy töltsék ki a Salgótarjánra és a jövőjükre vonatkozó felvetéseket tartalmazó kérdőíveket. Kiderült, hogy a megkérdezett diákok 84 százaléka szeretne az érettségit követően továbbtanulni, 16 százaléknak azonban nincsenek ilyen irányú tervei – olvasható az ujpalocorszag.hu oldalon található elemzésben, amelyből kiderül az is, hogy a Salgótarjánban tanuló fiatalok körében a legkedveltebb szakmák az információtechnológia, az építőipar, a vendéglátóipar és az idegenforgalom, valamint a kereskedelem és az értékesítés szakterületeit érintik.



Salgótarjánban a megkérdezett középiskolások 90 százaléka úgy gondolja, nem itt folytatja életét

A „Végzettséged megszerzését követően hol tervezed a jövőd?” kérdésre a megkérdezettek mindössze 10 százaléka válaszolta azt, hogy a jövőjét Salgótarjánban és térségében  tervezi. Ezzel szemben 90 százalék azoknak a fiataloknak az aránya, akik „Magyarországon, de más megyében”, valamint „külföldön” kívánják folytatni életüket. Az is világossá vált, hogy a város elhagyásának legfőbb oka a versenyképes keresetek és a munkahelyek hiánya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.