EUR: 312,38 Ft
CHF: 271,09 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Külföld

Elraboltak két holland újságírót

Két holland újságírót elraboltak a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű baloldali kolumbiai gerillaszervezet fegyveresei – jelentette a helyi média hétfőn a hatóságokra hivatkozva.

Az eset a Venezuelával határos Norte de Santander megyében történt. A két holland újságíró, a 62 éves Derk Johannes Bolt és az 58 éves Eugenio Follender egy, holland házaspár által örökbe fogadott kolumbiai nő édesanyja után kutatott, amikor túszul ejtették őket.


A másfél-kétezer fegyveresből álló ELN, a második legnagyobb kolumbiai lázadócsoport 1964 óta folytat harcot a kormánnyal, és gyakran hajt végre emberrablásokat váltságdíj reményében. A kolumbiai kormány béketárgyalásokat kezdett az ELN-el, miután tavaly novemberben már békét kötött a nagyobbik baloldali gerillaszervezettel, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erőkkel (FARC). A béketárgyalások Brazília, Norvégia, Kuba, Chile, Venezuela és Ecuador védnöksége alatt zajlanak Quito közelében, egy birtokon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.

  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Soha nem volt ilyen nagy és összehangolt egészségügyi fejlesztés Budapesten és térségében, ennek részeként újul meg a dunakeszi szakrendelő kétmilliárd forintból – mondta el az intézményben tartott szerdai sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere.