2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Érd

Érdi úszóérmek a Duna Arénában

A júliusi, budapesti világbajnokság előtt az utolsó lehetőség volt az indulási jog megszerzésére a Duna Arénában rendezett Budapest Bajnokság. Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői – a swimmingerd.hu beszámolója alapján – összesen hét érmet szereztek.

A világbajnokság helyszínén, a Duna Arénában tehát még meg lehetett szerezni az indulási jogot, ám Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya már korábban megnevezte a keretet. Így aztán csak azok a helyek voltak kiadók, ahol még nem tudták megúszni az A szintet, vagy volt még kvóta. Mint ismert, a debreceni felnőtt-ob-n az érdi Milák Kristóf 100 pillangón győzött, így ő már ezzel kvalifikálta magát a felnőtt-világbajnokságra.


Kovács Benedek második lett 50 és 100 háton

A verseny második napján Kovács Benedek második lett 50 háton, míg 100 gyorson Joó Sára győzött.

Lehet, hogy Joó Sára is helyet kap a világbajnokságon a válogatottban

200 méteres pillangón Milák Kristóf is indult, sőt második lett Cseh László mögött. 200 vegyesen Joó Sára nyert, aki eddig inkább a rövid számokban volt eredményes: jobbára az ötvenes távokon és 100 gyorson szokott indulni. Kovács Benedek hozta a szokásost, Balog Gábort ezúttal sem tudta megszorongatni, és másodikként ért célba 100 háton.


Kovács Benedek két hátúszó számban lett ezüstérmes Fotók: swimmingerd.hu

Némi bizonytalanság a női 50 méteres hátúszásnál van, ugyanis itt Joó Sárának van egy „fél kvótája”, amelyről majd Hosszú Katinka dönt. Ha a világklasszis nem vállalja a számot – és ez csak a nevezési határidő beadása előtti napokban, július elején derül ki –, akkor Joó Sára lesz a résztvevő. Legfeljebb az kérdéses még, hogy az egri Burián Katalin tud-e javítani, esetleg jobb eredményt ér-e el, mint Joó, de a szeptemberben az FTC-ből Érdre igazoló Joó Sára több mint két tizeddel verte Buriánt, így ha Hosszú nem indul 50 háton, akkor az érdiek közül Milák Kristóf mellett Joó Sára is ott lehet a budapesti világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.