EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Értékőrzés és folklór hangulat a Múzeumok Éjszakáján

A Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája című programsorozathoz. A rendezvény központi témája az értékőrzés volt, ezért az intézmény munkatársai idén a népművészetre helyezték a hangsúlyt.

Az értékőrzés lett a 2017-es Múzeumok Éjszakája című programsorozat központi témája

Az idei a 15. Múzeumok Éjszakája, országszerte nagyjából 380 intézmény összesen 2100 programjával. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a rendezvény fővédnöke a témával kapcsolatban azt emelte ki, hogy nem mindegy, mit tartunk értéknek, mivel vesszük körül magunkat életünk napjaiban. A kincs értékét mindig az ember adja: nem lehet kinccsé az, amit nem ismerünk, amit nem fogadunk a szívünkbe. Ezen az éjszakán azért nyílnak meg a múzeumok, hogy közös tudásunk és nemzeti örökségünk féltve őrzött kincseit közreadják. A Múzeumok Éjszakája megmutatja, milyen gazdagok is vagyunk: mennyi szép és jó, érdekes és nagyszerű dolog vár arra, hogy felfedezzük, megismerjük és valamiképp életünk részévé tegyük, mert valamikor része volt az életünknek.


 

A Munkácsy Múzeumban 18 órakor kezdődtek a programok, amelyek között találtak az érdeklődők fotókiállítást, népi tetoválást, kártyavetést, interaktív mesterségbemutatót, de a vállalkozó kedvű párok akár össze is házasodhattak ezen az éjszakán. Természetesen az időszaki kiállítások és az állandó tárlatok ugyanúgy megtekinthetőek voltak – ahogy az előző években megszokhatták a látogatók, a Múzeumok Éjszakája alkalmából zseblámpás tárlatvezetés mellett. Viszont a kulisszatitkokba is beleshetett, aki arra volt kíváncsi, Martyin Emília rendhagyó raktárlátogatást is vezetett.

A Munkácsy Mihály Múzeum egy valódi folklór forgatagot rendezett

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.