EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Békéscsaba

Értékőrzés és folklór hangulat a Múzeumok Éjszakáján

A Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája című programsorozathoz. A rendezvény központi témája az értékőrzés volt, ezért az intézmény munkatársai idén a népművészetre helyezték a hangsúlyt.

Az értékőrzés lett a 2017-es Múzeumok Éjszakája című programsorozat központi témája

Az idei a 15. Múzeumok Éjszakája, országszerte nagyjából 380 intézmény összesen 2100 programjával. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a rendezvény fővédnöke a témával kapcsolatban azt emelte ki, hogy nem mindegy, mit tartunk értéknek, mivel vesszük körül magunkat életünk napjaiban. A kincs értékét mindig az ember adja: nem lehet kinccsé az, amit nem ismerünk, amit nem fogadunk a szívünkbe. Ezen az éjszakán azért nyílnak meg a múzeumok, hogy közös tudásunk és nemzeti örökségünk féltve őrzött kincseit közreadják. A Múzeumok Éjszakája megmutatja, milyen gazdagok is vagyunk: mennyi szép és jó, érdekes és nagyszerű dolog vár arra, hogy felfedezzük, megismerjük és valamiképp életünk részévé tegyük, mert valamikor része volt az életünknek.


 

A Munkácsy Múzeumban 18 órakor kezdődtek a programok, amelyek között találtak az érdeklődők fotókiállítást, népi tetoválást, kártyavetést, interaktív mesterségbemutatót, de a vállalkozó kedvű párok akár össze is házasodhattak ezen az éjszakán. Természetesen az időszaki kiállítások és az állandó tárlatok ugyanúgy megtekinthetőek voltak – ahogy az előző években megszokhatták a látogatók, a Múzeumok Éjszakája alkalmából zseblámpás tárlatvezetés mellett. Viszont a kulisszatitkokba is beleshetett, aki arra volt kíváncsi, Martyin Emília rendhagyó raktárlátogatást is vezetett.

A Munkácsy Mihály Múzeum egy valódi folklór forgatagot rendezett

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.