EUR: 312,51 Ft
CHF: 271,13 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Egyéb Szeged

Északi dinamika, keleti erő

A tavalyinál lényegesen kisebb lesz a mozgás nyáron a MOL-Pick Szeged keretében. Míg a 2016/17-es szezon előtt összesen tizenkét kézilabdázó érkezett a Tisza partjára, addig a ránk váró évad előtt mindössze két új arc tűnik majd fel a szegediek öltözőjében.

Először lesz izlandi nemzetiségű játékosa a Picknek, miután a 27 éves balszélső, Stefan Rafn Sigurmannsson a dán bajnok Aalborgtól Szegedre szerződött. A több mint ötvenszeres válogatott balszélső korábban nyert már bajnokságot a német Rhein-Neckar Löwennel is, reményei szerint pedig karrierje negyedik klubjával, a MOL-Pick Szegeddel is bajnoki elsőséget szerez.


Bemutatásán Sigurmannsson kiemelte, évek óta elismerően tekint arra a munkára, amit a Juan Carlos Pastor–Marko Krivokapic duó végez Szegeden, ez pedig sokat nyomott a latban, mikor meghozta döntését a klubváltást illetően. Legutóbb szintén egy északi játékos, a Pickkel EHF-kupa-győztes svéd Jonas Larholm viselte a Szeged tízes mezét, amely most az izlandira kerül – Sigurmannsson hasonló sikerek reményében igazolt a kékekhez.

A Pick másik friss szerzeménye a szintén 27 éves orosz klasszis, az irányító-átlövő Dmitry Zhitnikov. A lengyel Wisla Plocktól érkező játékossal már egy éve megállapodott a Szeged, azonban csak most csatlakozik a Pastor-csapathoz. A szintén jelentős válogatottbeli tapasztalattal bíró Zhitnikov igazi nehézbombázó, aki – mint azt Marko Krivokapic is kiemelte – nemcsak támadásban, hanem védekezésben is hasznára válhat a szegedieknek. Előző klubjával ezüstérmet nyert a lengyel bajnokságban az orosz légiós, akinek beilleszkedését segítheti honfitársa, Sergei Gorbok is – Szegeden pedig azért dolgozhat, hogy megszakítsa a tíz éve tartó veszprémi uralmat, és 2007 után újra aranyat nyerjen az NB I-ben a szegedi együttes.


Közelebb

Minden évben nehezebb elfogadni azt, hogy közel vagy a nagy csapatokhoz, Magyarországon a Veszprémhez, de nem tudsz nyerni. Jó úton vagyunk, fejlődik a csapatunk, versenyben tudunk lenni mindenkivel. Ennek eljön majd az eredménye, ebben biztos vagyok. A hazai két fronton tavaly és idén is nagyon közel voltunk a sikerhez, most viszont tovább erősödünk a nyáron, így még közelebb tudunk lépni a Veszprémhez – véli Marko Krivokapic másodedző.

Ebben bizonyára sokat segíthet a Pick hispán mesterének az, hogy ezen a nyáron nem kell teljesen újjáépítenie csapatát, ráadásul a két érkezővel a csapat repertoárja mind támadásban, mind védekezésben tovább bővül. Sigurmannsson a csapatkapitány-helyettes, Jonas Källman válláról vehet le terhet, míg Zhitnikov egy más típusú irányítójátékot hozhat a szisztémába, mint amelyet Stas Skube produkált az idény során. A két, nemzetközileg is elismert játékos megszerzésével tovább nőttek a szegedi remények a honi elsőséget vagy a nemzetközi sikert illetően – és mint az idén is láthattuk, mindehhez már csak egy nagyon kicsi lépés hiányzik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra itt a tél!

  Újra itt a tél!

  Szánkózó, hógolyózó gyerekek lepték el a Római körúti kilátó mögötti domboldalt: a február közepi havazást láthatóan örömmel fogadták a fiatalok, akik kihasználták a több centi vastag hótakarót és vidáman siklottak le az évtizedek óta népszerű pályán; hogy a szülők se maradjanak ki a jóból, visszafelé ők húzhatták gyermekeiket a szánkón.

 • Rock and Roll Party az Ifiházban

  Rock and Roll Party az Ifiházban

  Technikai okok miatt új időpontban, március 10-én kerül megrendezésre az Ifiházban a Rock and Roll Party. A The Memphis 2017-től működteti klubját az Ifiházban, ez alkalommal vendégük is lesz, a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar érkezik hozzájuk.

 • Muzsika bárhol, bármikor

  Muzsika bárhol, bármikor

  Lőszeres ládából zenedoboz? A pécsi testvérpár nem ismer lehetetlent, ha zenehallgatásról van szó!