EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Ez a magyar termék tarolhat a világpiacon

Kínai gyártópartnerrel erősíti jelenlétét a világpiacon a hazai fejlesztésű innovatív bevonatrendszer.

Hazánkban már nap mint nap milliók találkozhatnak a Resysten antimikrobiális hatású bevonatrendszerrel. Többek között a budapesti metróvonalak mozgólépcsők korlátjain és a HÉV szerelvényeken is megtalálható láthatatlan védőréteg hatásmechanizmusa 90%-al csökkenti a mikroorganizmusok számát a kezelt felületeken.


A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, környezetbarát bevonatrendszer a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon a kórokozók elszaporodását, átadását az utasok között.  A magyar fejlesztésű molekulára épülő innováció a nemzetközi piacon is újabb és újabb sikereket ér el. A rendszert már a világ egyik vezető autógyára, valamint Európa egyik legnagyobb élelmiszer kereskedelmi lánca is alkalmazza, de megtalálható például egy Európa-szerte közlekedő gyorsvasút szerelvényén is.

A magyar innováció nemzetközi terjeszkedése szempontjából óriási jelentőségű, hogy Közép- és Kelet-Európai Országok és Kína Egészségügyi Miniszteri csúcstalálkozójához kapcsolódó „Egészség Kapuja” Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás keretein belül Li Bin kínai Egyészségügyi Miniszter Asszony és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úr jelenlétében a Resysten Hungary Kft. és a TitanPE Technologies stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.  A világ egyik vezető nanotechnológiai gyártópartnerével együttműködve új távlatok nyílnak a Resysten bevonatrendszer kontinenseken átívelő, nagy volumenű alkalmazása előtt. A stratégiai együttműködési megállapodás alapján a felek elősegítik a Resysten bevonatrendszer piaci jelenlétének erősödését a nemzetközi piacokon, illetve megvizsgálják a nanotechnológiára épülő termékek magyarországi gyártásának lehetőségét is az európai piacra.


A miniszterekkel együtt meglátogatta a Resysten standját Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úr is.

„Legyen egy ötlet, innováció bármennyire is korszakalkotó a maga nemében, a világsiker eléréséhez hatalmas segítség a nemzetközi piacokon otthonosan mozgó, nagy kapacitással bíró gyártópartnerek támogatása. A most aláírt együttműködés a hazai innovációt a kínai gyártástechnológiával támogatva lehetőséget teremt erre”  – mondta Lepsényi István államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.