EUR: 309,07 Ft
CHF: 284,05 Ft
2017. június 27., kedd
László

Egyéb

Ez brutális lesz!

A kocogás a föld bármely országában igen népszerű sportág. Sokan űzik hobbiként egészségük, fittségük megőrzésére, karbantartására vagy az elszántabbak tűrőképességük, határaik feszegetésére – mindezt a futópályán körözve vagy a természetben.

Na, de mocsaras, sáros emelkedőkön vagy éppen mély homokban, esetleg szalmabálákon átugrálva? Nos, a június 18-ai, nyáregyházai Brutálfutást csak a legbátrabbak vállalják be.

Nehezített terep várja a futókat az erdőben

A Brutálfutás egyáltalán nem hagyományos futóverseny, inkább egy katonai kiképzőpálya, akadályverseny és futóverseny keveréke. A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motokrosszpálya 14 dombbal és ugratóval Nyáregyházán, Budapesttől 40 kilométerre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó- vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chippek segítik az időmérést. A jelentkezők óránként rajtoló futamokban indulnak egy előre meghatározott útvonalon, amely részben a motokrosszpályán, részben a körülötte lévő erdőben, illetve szántóföldön vezet.
És hogy mi vár a versenyzőkre?
Mocsaras, sáros emelkedők, lejtők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintusos felszántott szakaszok.
A hét kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc, a leglassabbaknak 55-60 perc. Az egyes futamokon elért eredmények alapján a legjobbak délután döntő futamban mérhetik össze erejüket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    A Lokál Extra III. kerületi mutációja június 22-ei számának 14. oldalára a programajánlóba sajnálatos módon a 2012-es Óbudai Nyár eseményei kerültek be, ezért fordulhatott elő, hogy ott a Benkó Dixieland Band koncertje is szerepel, holott Benkó Sándor időközben elhunyt.

  • Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya – mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.