2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb

Ez brutális lesz!

A kocogás a föld bármely országában igen népszerű sportág. Sokan űzik hobbiként egészségük, fittségük megőrzésére, karbantartására vagy az elszántabbak tűrőképességük, határaik feszegetésére – mindezt a futópályán körözve vagy a természetben.

Na, de mocsaras, sáros emelkedőkön vagy éppen mély homokban, esetleg szalmabálákon átugrálva? Nos, a június 18-ai, nyáregyházai Brutálfutást csak a legbátrabbak vállalják be.


Nehezített terep várja a futókat az erdőben

A Brutálfutás egyáltalán nem hagyományos futóverseny, inkább egy katonai kiképzőpálya, akadályverseny és futóverseny keveréke. A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motokrosszpálya 14 dombbal és ugratóval Nyáregyházán, Budapesttől 40 kilométerre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó- vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chippek segítik az időmérést. A jelentkezők óránként rajtoló futamokban indulnak egy előre meghatározott útvonalon, amely részben a motokrosszpályán, részben a körülötte lévő erdőben, illetve szántóföldön vezet.
És hogy mi vár a versenyzőkre?
Mocsaras, sáros emelkedők, lejtők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintusos felszántott szakaszok.
A hét kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc, a leglassabbaknak 55-60 perc. Az egyes futamokon elért eredmények alapján a legjobbak délután döntő futamban mérhetik össze erejüket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.