EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szombathely

Ezüstérmes a Falco

Óriási küzdelemben, a végén rendkívül szoros mérkőzésen veszítette el a döntő párharcot a Falco, és ezzel Magyarország 2. legerősebb kosárcsapata lett.

A döntő párharc még június 7-én, Székesfehérvárott, az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár pályaelőnyével kezdődött el, és miután idegenben 77-76-ra nyert a Falco, az első összecsapás után elveszítette pályaelőnyét az Alba. Aztán a második meccsen gyorsan visszaszerezte azt, miután 65-75-re győzött Szombathelyen.


Darrin Govens a hátán vitte a Falcót Fotó: CSG

Ezzel megszakította a sárga-feketék 21 mérkőzés óta tartó hazai hibátlan mérlegét, ekkor 1-1 volt az állás. A második fehérvári meccsen is nagyon szoros volt a küzdelem, de a hazaiak ezt 86-77-re behúzták, ekkor jött a 4. összecsapás, újra az Aréna Saváriában. Ezt a meccset pedig nagyon magabiztosan, minden negyedet megnyerve 82-69-re hozták a szombathelyiek. Következhetett az ötödik, mindent eldöntő összecsapás.

Ezüstéremmel a nyakukban köszönték meg a játékosok a lelkes szurkolóknak a biztatást. Fotó: CSG

Az 1. negyed után 14-8-at, a 2. játékrészt követően 39-24-et mutatott az eredményjelző, s ezekből a számokból is látszik, hogy nagyon gyenge dobóteljesítményt nyújtottak a Falco játékosai. A 3. negyedben kicsit magukhoz tértek a sárga-feketék, de még ekkor is eredményesebbek voltak a hazaiak, 62-44-nél következhetett az utolsó 10 perc, amelyben Medford, Váradi, Zigeranovic és Pustahvar is hozta a tőle elvárhatót, Govens pedig olyan volt, mint a rájátszás során mindig, tarthatatlan. Egy perccel a vége előtt óriási küzdelemben 75-71-re feljött a Falco, ám a végletekig kiélezett küzdelemben közelebb már nem engedte magához ellenfelét az Alba (78-71), s ezzel ötödik alkalommal lett bajnokcsapat. Darryn Govens ezúttal 20 pontig jutott.


Váradi Benedek vezérletével a végsőkig harcolt a szombathelyi alakulat Fotó: CSG

– Azt hiszem, hogy a meccs elején nagyon nagy előnyt adtunk a hazaiaknak, rengeteg eladatott labdánk volt, aztán feljöttünk, hatalmas energiákat mozgósítottunk, a végletekig küzdöttünk, de ma nem sikerült. Holnap azonban nagyon fényesen csillog majd az ezüst. Ha bárki azt mondta volna a szezon előtt, hogy a 2. helyen végzünk, akkor boldogan elfogadtuk volna. Most viszont csalódottak vagyunk – nyilatkozta lapunknak Váradi Benedek.

Srecko Sekulovic vezetőedző újra a döntőbe kormányozta a Falcot Fotó: CSG

– Sajnos az első félidőben rettentő gyengén játszottunk, a dobószázalékunk nagyon rossz volt. Aztán sikerült visszajönnünk, majdnem ki is egyenlítettünk, ezzel megmutatva, mit tudunk, de összességében megérdemelten nyert az Alba – közölte Srecko Sekulovic, a Falco csapatkapitánya és vezetőedzője.

A szezon végeztével megállapíthatjuk, hogy nemcsak a csapat, a szakmai stáb, hanem a sárga-fekete szurkolók is jelesre vizsgáztak, nélkülük nem csillogna ilyen szépen az ezüstérem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.