2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Egyéb Szombathely

Ezüstérmes a Falco

Óriási küzdelemben, a végén rendkívül szoros mérkőzésen veszítette el a döntő párharcot a Falco, és ezzel Magyarország 2. legerősebb kosárcsapata lett.

A döntő párharc még június 7-én, Székesfehérvárott, az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár pályaelőnyével kezdődött el, és miután idegenben 77-76-ra nyert a Falco, az első összecsapás után elveszítette pályaelőnyét az Alba. Aztán a második meccsen gyorsan visszaszerezte azt, miután 65-75-re győzött Szombathelyen.


Darrin Govens a hátán vitte a Falcót Fotó: CSG

Ezzel megszakította a sárga-feketék 21 mérkőzés óta tartó hazai hibátlan mérlegét, ekkor 1-1 volt az állás. A második fehérvári meccsen is nagyon szoros volt a küzdelem, de a hazaiak ezt 86-77-re behúzták, ekkor jött a 4. összecsapás, újra az Aréna Saváriában. Ezt a meccset pedig nagyon magabiztosan, minden negyedet megnyerve 82-69-re hozták a szombathelyiek. Következhetett az ötödik, mindent eldöntő összecsapás.

Ezüstéremmel a nyakukban köszönték meg a játékosok a lelkes szurkolóknak a biztatást. Fotó: CSG

Az 1. negyed után 14-8-at, a 2. játékrészt követően 39-24-et mutatott az eredményjelző, s ezekből a számokból is látszik, hogy nagyon gyenge dobóteljesítményt nyújtottak a Falco játékosai. A 3. negyedben kicsit magukhoz tértek a sárga-feketék, de még ekkor is eredményesebbek voltak a hazaiak, 62-44-nél következhetett az utolsó 10 perc, amelyben Medford, Váradi, Zigeranovic és Pustahvar is hozta a tőle elvárhatót, Govens pedig olyan volt, mint a rájátszás során mindig, tarthatatlan. Egy perccel a vége előtt óriási küzdelemben 75-71-re feljött a Falco, ám a végletekig kiélezett küzdelemben közelebb már nem engedte magához ellenfelét az Alba (78-71), s ezzel ötödik alkalommal lett bajnokcsapat. Darryn Govens ezúttal 20 pontig jutott.


Váradi Benedek vezérletével a végsőkig harcolt a szombathelyi alakulat Fotó: CSG

– Azt hiszem, hogy a meccs elején nagyon nagy előnyt adtunk a hazaiaknak, rengeteg eladatott labdánk volt, aztán feljöttünk, hatalmas energiákat mozgósítottunk, a végletekig küzdöttünk, de ma nem sikerült. Holnap azonban nagyon fényesen csillog majd az ezüst. Ha bárki azt mondta volna a szezon előtt, hogy a 2. helyen végzünk, akkor boldogan elfogadtuk volna. Most viszont csalódottak vagyunk – nyilatkozta lapunknak Váradi Benedek.

Srecko Sekulovic vezetőedző újra a döntőbe kormányozta a Falcot Fotó: CSG

– Sajnos az első félidőben rettentő gyengén játszottunk, a dobószázalékunk nagyon rossz volt. Aztán sikerült visszajönnünk, majdnem ki is egyenlítettünk, ezzel megmutatva, mit tudunk, de összességében megérdemelten nyert az Alba – közölte Srecko Sekulovic, a Falco csapatkapitánya és vezetőedzője.

A szezon végeztével megállapíthatjuk, hogy nemcsak a csapat, a szakmai stáb, hanem a sárga-fekete szurkolók is jelesre vizsgáztak, nélkülük nem csillogna ilyen szépen az ezüstérem.

Kapcsolódó Cikkek