EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,16 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Félmilliárd forintból újította fel az egyik kifutópályát a Budapest Airport

Félmilliárd forintból újította fel a repülőtér egyik futópályájának 900 méteres szakaszát az üzemeltető Budapest Airport.

A társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munkálatok három hónapig tartottak, ez idő alatt a repülésbiztonság fenntartása érdekében kicserélték az alapozást és a több mint 30 évvel ezelőtt lerakott beton táblákat, mivel azok már nem bírták a terhelést.


A felújítás a futópálya Vecsés felőli végének 900 méteres szakaszát érintette, a 45 méter széles betonsáv középső elemeit kellett a fénytechnikával együtt az alapozástól újraépíteni.

Huszka Péter forgalmi igazgató szerint a repülőtér komoly fennakadás nélkül üzemelt a használatban megmaradt kettes futópályával, bár széliránytól függően az érkező vagy az induló repülőgépeknek hosszabb gurulási idővel kellett számolniuk. A repülőtér környezetében így egyes helyeken szokatlan volt a megnövekedett légi forgalom, különösen a repülőtér közelében, ahol normál esetben a repülések csak elenyésző része zajlik.

Az egypályás üzem a légiforgalmi irányítás számára is többletmunkát jelentett, különösen a csúcsidőszakban a toronyban ülő és a közelkörzeti irányítók terhelése nőtt meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.