2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Sport

Fiatal csapatot épít a Honvéd új mestere

Bemutatták a Honvéd új vezetőedzőjét, Erik van der Meert. A holland szakembernek nehéz dolga lesz, hiszen jövőre hasonlóan eredményes szezont szeretne zárni a bajnokcsapat, melynek kerete – az új tréner reményei szerint – nem sokat változik.

Legalábbis az új mester debütálásán jelen lévő George Hemingway klubtulajdonos szerint eddig még egyetlen komoly és csábító ajánlat sem érkezett a Honvédhoz. Szerencsére, tette hozzá gondolatban Erik van der Meert, aki szerint nagyon jó képességű gárdát vett át.


– A Honvéd helyzete egy kissé a Leicesterére emlékeztet, amelynek szintén nehéz volt címvédőként helytállni – nyilatkozta a holland tréner, aki elárulta, hogy először jár hazánkban. – Ráadásul információim szerint a klub anyagi helyzetét tekintve hátrányban van a riválisaival szemben, szóval a szezon végén nem panaszkodnék, ha az Európa Liga-indulást jelentő helyen végeznénk, de nyilván jobb lenne a dobogó valamelyik fokára felkapaszkodni. Egy biztos, nehéz, de nem lehetetlen feladat megvédeni a bajnoki címet. Az a legfontosabb, hogy a játékosok mentálisan is felkészüljenek a próbatételekre, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az új mester egy kissé megváltoztatja a Honvéd játékát, a korábbi olaszos stílus egyes elemeit megőrzi, de némi holland ízzel fűszerezi. Egy dolog azonban nem változik: Van der Meer is számításba veszi a klub ifjú akadémistáit, lesznek olyan játékosok, akik megkapják az esélyt a klub U19-es csapatából.


Erik van der Meer

Ötvenéves, 15 évig volt profi játékos, Hollandiában, Belgiumban és Spanyolországban. Edzői pályafutását Utrechtben kezdte az U12-nél, aztán a második csapatnál és az akadémia szakmai munkáját is irányította. 2006 óta dolgozott Katarban, Kazahsztánban, Ukrajnában és Malajziában.

Kapcsolódó Cikkek

 • 29 meccs után kikapott a Barca

  29 meccs után kikapott a Barca

  Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

 • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.

 • Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Pont nélkül búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, miután 33-27-re kikapott Csehország csapatától.