EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Szombathely

Fiatalosság és dinamizmus

A szombathelyi kötődésű, Nemesbődön élő fiatal családapa, Baán Zoltán nyerte Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 logópályázatát és az azzal járó 300 ezer forintos díjat.

Az önkormányzat által meghirdetett logópályázatra a megadott határidőig 28 pályázó összesen 41 pályaművel jelentkezett. Közülük a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata előkészítéséért felelős munkacsoport – a pályázók személyének ismerete nélkül, kizárólag a pályamunkák alapján – egyhangúlag szavazta meg a nyertes logót – mondta a Fő téren tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.


Az EKF- pályázat egyik fő motívuma a tánc Fotó: szombathely.hu

A pályázati kiírásban a többi közt szerepelt: a logónak tartalmaznia kell a Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése által elfogadott koncepció – kétezer év, hármashatár, négy ütem, egész város, éltető víz – legalább egyik fő elemét.

Fiatalosság és dinamizmus – ez jellemzi Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának logóját. Ezt már Koczka Tibor, Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere, a pályázat előkészítéséért felelős munkacsoport vezetője hangsúlyozta. Hozzátette: az elbírálás során a munkacsoport tagjai figyelembe vették, hogy a nemzetközi pályázathoz készült logó Szombathely kulturális sokszínűségére, lendületességére, a koncepció pilléreire épüljön, jól érvényesüljön fekete-fehér színben is, és hosszú távon felhasználható legyen.


Szólt arról is, hogy Szombathely önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatra való jelentkezési szándékát az elsők közt, ha nem elsőként nyújtotta be az Emberi Erőforrások Minisztériumába.

A nyertes logót készítő Baán Zoltán megtiszteltetésnek tartja, hogy Szombathely az ő munkáját választotta. Elmondta: a logó tervezése számára sokkal inkább érzelmi kérdés volt, mint technikai. A logó központi eleme a tánc, reprezentálva ezzel a dinamizmust, a lendületet, azt az egyetemes nyelvet, amit a város kiemelten magáénak tudhat. – A színes ecsetvonások adják vissza a négy ütemet, amitől az egész város szerethető lesz – tette hozzá Baán Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.