2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Fidesz: A Soros által fizetett szervezetek a magyar alkotmányos rendet támadják

A fideszes Németh Szilárd szerint a Soros György által fizetett “álcivilek” a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak.

A kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján példaként említette a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt, amelyeket “a leginkább érint ez a törvény”.


Szavai szerint a Soros-szervezetek olyan hálózatot hoztak létre, mint Olaszországban a Cosa Nostra.

A “mások tönkretételével hatalmas vagyonra szert tevő” Soros György “pénzügyi tervét” – miszerint évente 1-1,5 millió bevándorló érkezzen Európába – ezekkel a “maffiahálózatokkal” és valódi bűnözőkkel kiegészülve akarják végrehajtani – fogalmazott Németh Szilárd, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy e terv megvalósításának útjában áll a határvédelmen alapuló magyar bevándorláspolitika, valamint a családok segítésére épülő népesedési politika.


A fideszes politikus szerint ezek a szervezetek semmibe veszik a magyarok akaratát is, a legutóbbi nemzeti konzultáción ugyanis csaknem 1,7 millió ember helyeselte a magyar bevándorláspolitikát.

Azt is mondta, hogy “Soros kívánalmait a brüsszeli bürokraták is támogatják”. Megjegyezte, az új uniós menekültügyi ügynökség is Soros György javaslatainak egyike. Arról van szó, hogy az “Európát lerohanó” illegális bevándorlókat – elvéve a magyar bevándorlási hivatal hatáskörét – jogszerűen akarják beléptetni a kontinensre – fogalmazott.

Magyarországon azonban senki sem állhat a törvények fölött, a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania – jelentette ki Németh Szilárd, megismételve Orbán Viktor miniszterelnök eheti szavait: a küzdelem célja, hogy a bevándorlás kérdésében “nehogy már Soros György nevessen a végén”.

A Fidesz frakcióvezető-helyettesét kérdezték a 24.hu előző napi cikkéről, amely szerint a Fidesz 2010-ben nagy kedvezményekkel plakátolhatott. Erre úgy reagált: mindent nyilvánosságra hoztak az 2010-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban is, ami megjelent a Magyar Közlönyben, a számvevőszék pedig rendben találta a költségeket. Arra a kérdésre, hogy listaáron vásárolták-e a plakátokat, azt felelte: “biztos, hogy listaáron vásároltuk, ha meg kaptunk kedvezményt, akkor ez a kedvezmény a törvényeknek megfelelően zajlott”.

Szerinte a Simicska- és a Soros-média összefogott, és mindent megtesz, hogy “dugába döntse” a plakáttörvényt. A cikkben megjelenteket hírhamisításnak nevezte.

Megjegyezte továbbá, hogy a 2010-es plakátárakat nem érdemes összevetni a 2017-es árakkal, ezen a piacon ugyanis 50-60 százalékos áremelkedés volt 2010 óta.

Arra a felvetésre, hogy Rákospalotán a Fidesz mellé állt az MSZP a polgármester – a DK-s Hajdu László – elleni fegyelmi eljárásban, Németh Szilárd úgy reagált: a baloldalon mindenki tülekedik, miután megnézték a közvélemény-kutatási adatokat, “megy a meccs, megy a csata”. “Szerintem a szocik se tudják, mit akarnak” – fogalmazott.

A kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatos érdeklődésre azt mondta: ez a nemzeti konzultáció lezárása és az összegzéséről szóló tájékoztatási szakasz.

Arra a kérdésre, hogy a Ripost szerint Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőnek egy fiatalkorúval lehetett kapcsolata, és a bíróságon tanúk is a politikus ellen vallottak, Németh Szilárd azt mondta: a legjobb, ha az érintett az igazságszolgáltatás előtt tisztázza magát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.