2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Fidesz: A Soros által fizetett szervezetek a magyar alkotmányos rendet támadják

A fideszes Németh Szilárd szerint a Soros György által fizetett “álcivilek” a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak.

A kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján példaként említette a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt, amelyeket “a leginkább érint ez a törvény”.


Szavai szerint a Soros-szervezetek olyan hálózatot hoztak létre, mint Olaszországban a Cosa Nostra.

A “mások tönkretételével hatalmas vagyonra szert tevő” Soros György “pénzügyi tervét” – miszerint évente 1-1,5 millió bevándorló érkezzen Európába – ezekkel a “maffiahálózatokkal” és valódi bűnözőkkel kiegészülve akarják végrehajtani – fogalmazott Németh Szilárd, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy e terv megvalósításának útjában áll a határvédelmen alapuló magyar bevándorláspolitika, valamint a családok segítésére épülő népesedési politika.


A fideszes politikus szerint ezek a szervezetek semmibe veszik a magyarok akaratát is, a legutóbbi nemzeti konzultáción ugyanis csaknem 1,7 millió ember helyeselte a magyar bevándorláspolitikát.

Azt is mondta, hogy “Soros kívánalmait a brüsszeli bürokraták is támogatják”. Megjegyezte, az új uniós menekültügyi ügynökség is Soros György javaslatainak egyike. Arról van szó, hogy az “Európát lerohanó” illegális bevándorlókat – elvéve a magyar bevándorlási hivatal hatáskörét – jogszerűen akarják beléptetni a kontinensre – fogalmazott.

Magyarországon azonban senki sem állhat a törvények fölött, a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania – jelentette ki Németh Szilárd, megismételve Orbán Viktor miniszterelnök eheti szavait: a küzdelem célja, hogy a bevándorlás kérdésében “nehogy már Soros György nevessen a végén”.

A Fidesz frakcióvezető-helyettesét kérdezték a 24.hu előző napi cikkéről, amely szerint a Fidesz 2010-ben nagy kedvezményekkel plakátolhatott. Erre úgy reagált: mindent nyilvánosságra hoztak az 2010-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban is, ami megjelent a Magyar Közlönyben, a számvevőszék pedig rendben találta a költségeket. Arra a kérdésre, hogy listaáron vásárolták-e a plakátokat, azt felelte: “biztos, hogy listaáron vásároltuk, ha meg kaptunk kedvezményt, akkor ez a kedvezmény a törvényeknek megfelelően zajlott”.

Szerinte a Simicska- és a Soros-média összefogott, és mindent megtesz, hogy “dugába döntse” a plakáttörvényt. A cikkben megjelenteket hírhamisításnak nevezte.

Megjegyezte továbbá, hogy a 2010-es plakátárakat nem érdemes összevetni a 2017-es árakkal, ezen a piacon ugyanis 50-60 százalékos áremelkedés volt 2010 óta.

Arra a felvetésre, hogy Rákospalotán a Fidesz mellé állt az MSZP a polgármester – a DK-s Hajdu László – elleni fegyelmi eljárásban, Németh Szilárd úgy reagált: a baloldalon mindenki tülekedik, miután megnézték a közvélemény-kutatási adatokat, “megy a meccs, megy a csata”. “Szerintem a szocik se tudják, mit akarnak” – fogalmazott.

A kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatos érdeklődésre azt mondta: ez a nemzeti konzultáció lezárása és az összegzéséről szóló tájékoztatási szakasz.

Arra a kérdésre, hogy a Ripost szerint Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőnek egy fiatalkorúval lehetett kapcsolata, és a bíróságon tanúk is a politikus ellen vallottak, Németh Szilárd azt mondta: a legjobb, ha az érintett az igazságszolgáltatás előtt tisztázza magát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.

 • Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.