2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Fidesz: Az LMP nyilatkozzon, támogatja-e migránsfalvak létrehozását Magyarországon!

A Fidesz kérdéssel fordul az LMP-hez, hogy az ellenzéki párt egyértelműen nyilatkozzon, támogatja-e migráns falvak létrehozását Magyarországon – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus kifejtette: egy megdöbbentő, az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetőjéhez kötődő új javaslat szerint Kelet-Közép Európában migráns falvakat kellene létrehozni. Az előterjesztő szerint ahol ilyen falvak létrejönnének, szívesebben maradnának nagyobb tömegben is bevándorlók, illetve szívesebben és könnyebben is jönnének. Emellett nemcsak migráns falvakat kellene létrehozni, hanem kényszeríteni is kellene azokat az országokat a betelepítések elfogadására, amelyek egyébként ellenzik azt, illetve büntetéssel kell sújtani őket.


Hidvéghi Balázs értékelése szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Brüsszelben nem a migráció megállításán, lelassításán, hanem éppen annak felgyorsításán dolgoznak.

A frakciónak tagja az LMP is, ezért a nagyobbik kormánypárt kérdéssel fordul az ellenzéki párthoz, nyilatkozzon, támogatja-e migránsfalvak létrehozását Magyarországon.


Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Ungár Péter válaszoljon arra, hogy ők is szeretnének-e teljes szír falvakat Magyarország területére telepíteni. A Fidesz kíváncsi a zöldfrakció magyar tagjainak Jávor Benedeknek, és Meszerics Tamásnak a véleményére is, ezzel a felvetéssel egyetértenek-e. Ne sunnyogjanak, álljanak ki a magyar emberek elé, mondják el, mit akarnak! – szólított fel a kormánypárti politikus.

Ha nem támogatják, készen állnak-e arra, hogy világosan hangot adjanak ennek Budapesten és Brüsszelben – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs.

A Fidesz és KDNP továbbra is leghatározottabban ellenzi a kényszerbetelepítést, a bevándorlás megállításán dolgoznak és támogatják a magyar kormány politikáját – rögzítette.

Arról, hogy mit várnak a plakáttörvény másnapi szavazásától, azt mondta: nyitva állnak a további egyeztetésekre, fontosnak tartanák, hogy a módosítás átmenjen. Sajnálatát fejezte ki, hogy az MSZP a saját javaslatától is elállt, ez szerinte a párt komolyságáról is sokat elárul. Egy további felvetésre jelezte: a mostani információi szerint a miniszterelnök Brüsszelben lesz pénteken.

Arra a kérdésre, hogy a Heti Válasz szerint a Fidesz pénzelné az MSZP-t azt mondta: ez “röhejes”, az állítások nem állnak meg, ez egy összeesküvés elmélet.

Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista politikus cégéről, és arról is kérdezték a politikust, hogy ott előző nap is még bizonyítékot próbáltak eltüntetni. Hidvéghi Balázs rámutatott: a politikus köztudottan sötét és zűrös ügyekben jár el hosszú évek óta, büntetőügyek, áfa-csalások kapcsolódnak hozzá, ennek ellenére ragaszkodik hozzá az MSZP és a DK.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.