EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Zalaegerszeg

Fókuszban az óvodák

A nyár a felújítások, építkezések, fejlesztések optimális időszaka, különös tekintettel az önkormányzat által fenntartott és működtetett óvodákra és bölcsődékre.

Kisebb ütemezési csúszással, de június 29-től megkezdődik a Napsugár bölcsőde felújítása, amely a nyár végéig eltart. Az elmúlt hetekben pedig már a Radnóti úti székhelyóvodában, valamint a Napsugár úti tagóvodában is a város és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány együttműködésében alakítottak ki sportpályát a kicsik legnagyobb örömére. Mindemellett a Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 70 millió forintos uniós forrásból megújul a Vizslapark-közeli Belvárosi I. számú Óvoda, a Mikes Kelemen tagóvoda, ahová a szeptemberi kezdésre 104 gyerkőcöt várnak az innovatív, megszépült környezetbe. Az ovi 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített épületének szerkezete és a benne lévő funkciók mára elavultak, korszerűsítést igényelnek, akárcsak a komplett villamoshálózat, ami teljes vezetékcserére szorul. A belső átalakítás és bővítés keretében két épületrész között közlekedőt alakítanak ki, illetve a konyha is átalakul. Készül a 12 négyzetméteres vezetői iroda, a korábbi helyére pedig egyéni foglalkoztató/fejlesztő kerül. A régebbi, magas tetős részben a tornaszoba akadálymentes elérhetőségét is biztosítja a projekt, sőt a tetőszerkezet födémére hőszigetelés is kerül. A két épületszárnyban külön központi fűtést alakítanak ki, külön hőtermelővel. A projekt keretében kicserélik a nyílászárókat, a régi épületrész kiszolgáló helyiségeiben a meglévő padló- és falburkolatot, majd tisztító festést is végeznek. A felújításból nem maradhat ki a villamoshálózat korszerűsítése, valamint a cserépfedés és a bádogos szerkezet, az épülettel együtt.


Zalaegerszeg saját forrásból, mintegy 9,5 millió forint értékben finanszírozta a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rekonstrukcióját, illetve az ahhoz kapcsolódó egyéb munkákat.

Fejlődnek, szépülnek az intézmények
fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.