2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Zalaegerszeg

Fókuszban az óvodák

A nyár a felújítások, építkezések, fejlesztések optimális időszaka, különös tekintettel az önkormányzat által fenntartott és működtetett óvodákra és bölcsődékre.

Kisebb ütemezési csúszással, de június 29-től megkezdődik a Napsugár bölcsőde felújítása, amely a nyár végéig eltart. Az elmúlt hetekben pedig már a Radnóti úti székhelyóvodában, valamint a Napsugár úti tagóvodában is a város és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány együttműködésében alakítottak ki sportpályát a kicsik legnagyobb örömére. Mindemellett a Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 70 millió forintos uniós forrásból megújul a Vizslapark-közeli Belvárosi I. számú Óvoda, a Mikes Kelemen tagóvoda, ahová a szeptemberi kezdésre 104 gyerkőcöt várnak az innovatív, megszépült környezetbe. Az ovi 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített épületének szerkezete és a benne lévő funkciók mára elavultak, korszerűsítést igényelnek, akárcsak a komplett villamoshálózat, ami teljes vezetékcserére szorul. A belső átalakítás és bővítés keretében két épületrész között közlekedőt alakítanak ki, illetve a konyha is átalakul. Készül a 12 négyzetméteres vezetői iroda, a korábbi helyére pedig egyéni foglalkoztató/fejlesztő kerül. A régebbi, magas tetős részben a tornaszoba akadálymentes elérhetőségét is biztosítja a projekt, sőt a tetőszerkezet födémére hőszigetelés is kerül. A két épületszárnyban külön központi fűtést alakítanak ki, külön hőtermelővel. A projekt keretében kicserélik a nyílászárókat, a régi épületrész kiszolgáló helyiségeiben a meglévő padló- és falburkolatot, majd tisztító festést is végeznek. A felújításból nem maradhat ki a villamoshálózat korszerűsítése, valamint a cserépfedés és a bádogos szerkezet, az épülettel együtt.


Zalaegerszeg saját forrásból, mintegy 9,5 millió forint értékben finanszírozta a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rekonstrukcióját, illetve az ahhoz kapcsolódó egyéb munkákat.

Fejlődnek, szépülnek az intézmények
fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.