EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Nyíregyháza

Fontos csomópont újul meg

Minden arra közlekedő nyíregyházi tudja: forgalmas és fontos a Mező utca–Bethlen G. utca–Vasgyár utcai kereszteződés. Áteresztőképességének javítása nem véletlenül része a városvezetés közlekedésfejlesztési stratégiájának. A csomóponti rekonstrukció év végére készülhet el, a NIF beruházásában.

Mező utcai csomópont (Fotó: Lokál)

Forgalomszámlálási adatok bizonyítják azt, ami a valóságban is érzékelhető: túlterhelt a kereszteződés. Ez annak a következménye is, hogy most már a Tiszavasvári útig ér el a Nyugati elkerülő. Így az M3-as sztrádáról érkező forgalom egy része is itt áramlik a belvárosba, de a közeljövőben építendő Atlétikai Centrum és kialakítandó Ipari Park is növelheti majd errefelé a zsúfoltságot. Egy 730 millió forintos átépítés keretében, hazai forrásból a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. több ponton is javítja az áteresztőképességet. A konkrét munkák a múlt héten, egy városházi sajtótájékoztatót követően kezdődtek el, részeként új kanyarodósávok, sávszélesítés, valamint az ívek és hosszak növelése egyaránt segítheti majd a zökkenőmentesebb haladást. A bejelentésen dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: külön kérése volt, hogy a fejlesztés az iskolai vakáció kezdetével induljon, hogy a szeptemberi tanévkezdésre a legkritikusabb munkafolyamatokat elvégezhessék. A rengeteg átépítéssel, közműkiváltással járó beruházás várhatóan decemberre készül el.


Így alakul át a csomópont, amelynek jobbra kanyarodó sávjait egy-egy szigettel választják el:

– A Vasgyár utcai ágon külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki a Vörösmarty téri csatlakozástól.

– A Bethlen Gábor utca nyugati és keleti ágán is lesz sávbővítés, aminek eredményeként nyugati irányból két egyenes, egy balra és egy jobbra kanyarodó sáv a Vasgyár utcára, illetve a vasútállomás irányába, valamint két fogadósáv segíti a közlekedőket.

– A Mező utcai ágon külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki a Tiszavasvári út irányába.

– A kerékpáros-átvezetések is egyszerűbbek és biztonságosabbak lesznek.

 

Mező utcai csomópont (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek