2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nyíregyháza

Fontos csomópont újul meg

Minden arra közlekedő nyíregyházi tudja: forgalmas és fontos a Mező utca–Bethlen G. utca–Vasgyár utcai kereszteződés. Áteresztőképességének javítása nem véletlenül része a városvezetés közlekedésfejlesztési stratégiájának. A csomóponti rekonstrukció év végére készülhet el, a NIF beruházásában.

Mező utcai csomópont (Fotó: Lokál)

Forgalomszámlálási adatok bizonyítják azt, ami a valóságban is érzékelhető: túlterhelt a kereszteződés. Ez annak a következménye is, hogy most már a Tiszavasvári útig ér el a Nyugati elkerülő. Így az M3-as sztrádáról érkező forgalom egy része is itt áramlik a belvárosba, de a közeljövőben építendő Atlétikai Centrum és kialakítandó Ipari Park is növelheti majd errefelé a zsúfoltságot. Egy 730 millió forintos átépítés keretében, hazai forrásból a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. több ponton is javítja az áteresztőképességet. A konkrét munkák a múlt héten, egy városházi sajtótájékoztatót követően kezdődtek el, részeként új kanyarodósávok, sávszélesítés, valamint az ívek és hosszak növelése egyaránt segítheti majd a zökkenőmentesebb haladást. A bejelentésen dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: külön kérése volt, hogy a fejlesztés az iskolai vakáció kezdetével induljon, hogy a szeptemberi tanévkezdésre a legkritikusabb munkafolyamatokat elvégezhessék. A rengeteg átépítéssel, közműkiváltással járó beruházás várhatóan decemberre készül el.


Így alakul át a csomópont, amelynek jobbra kanyarodó sávjait egy-egy szigettel választják el:

– A Vasgyár utcai ágon külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki a Vörösmarty téri csatlakozástól.

– A Bethlen Gábor utca nyugati és keleti ágán is lesz sávbővítés, aminek eredményeként nyugati irányból két egyenes, egy balra és egy jobbra kanyarodó sáv a Vasgyár utcára, illetve a vasútállomás irányába, valamint két fogadósáv segíti a közlekedőket.

– A Mező utcai ágon külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki a Tiszavasvári út irányába.

– A kerékpáros-átvezetések is egyszerűbbek és biztonságosabbak lesznek.

 

Mező utcai csomópont (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.