2018. április 21., szombat
Konrád

Extra

George Clooney egymilliárdért felhagy az alkohollal

George Clooney a napokban rekordösszegért adott túl tequliát gyártó cégén, a Casamigoson. A cég négy éve volt a színész és társai tulajdonában, most egymilliárd dollárért váltak meg tőle.
Az egekig repült a Cosamigos értéke, mikor George Clooney és társai kezébe került négy évvel ezelőtt. A céget a héten egymillió dollárért adták el a londoni székhelyű Diageonak, amely egyebek között a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness márkák tulajdonosa. A New York Times és a Guardian szerint első körben 700 millió dollár készpénzt fizet a Casamigosért, majd tíz év alatt további 300 millió dollárt fog még kifizetni, amennyiben a befektetése megtérülni látszik.

– Ha négy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi tőlünk, hogy lesz-e valaha egy egymilliárd dollárt érő cégünk, nem hiszem, hogy igennel feleltünk volna – mondta a színész.


Clooney 2013-ban alapította a tequilacéget barátjával, Rande Gerberrel – aki egyébként Cindy Crawford férje –, valamint Mike Meldman üzletemberrel. Clooney és Crawford régi barátok, így kerültek a családdal üzleti kapcsolatba is. A színész és Gerber egyébként többször is szerepelt a Casamigos reklámjaiban, az egyik kisfilmben ráadásul Cindy rájuk nyit, miközben a két férfi egy franciaágyban egymás mellett alszik.
Az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében, és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe.

– Nem megyünk sehova, továbbra is részese lesz a Casamigos a mindennapoknak. Legalábbis a mainak biztosan, egy vagy két felessel – tette hozzá a Clooney nevetve, amikor arról kérdezték, teljesen elengedik-e a cég kezét. A színész a héten minden bizonnyal már sokadjára ünnepelte meg ikrei születését is, saját tequilájukkal, most pedig a sikeres eladásra is koccintottak. Az eladási procedúra egyébként várhatóan az év második felében zárul.


George Clooney /Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.