EUR: 322,88 Ft
CHF: 285,50 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Belföld Szekszárd

Gyakorlaton az Ady rendészeti hallgatói

Harmincöt órás összefüggő katasztrófavédelmi szakmai gyakorlatukat teljesítették a szekszárdi Ady Endre Szakképző Iskola rendészeti hallgatói a napokban.

A képzés során a tanulók betekintést nyertek a katasztrófavédelmi szervezet felépítésébe, feladatrendszerébe, hatósági tevékenységébe, valamint tájékoztatást kaptak a védelmi igazgatás rendszeréről és működéséről. A gyakorlati oktatás keretében megismerkedtek a szívó- és nyomóoldali tűzoltó szakfelszerelésekkel és egyéni védőeszközökkel, továbbá szerelési ismeretekkel is gazdagodtak. A képzés írásbeli vizsgával zárult.


A katasztrófavédelmi szervezet felépítésével, feladatrendszerével ismerkedtek meg a diákok
Fotó: Katasztrófavédelem

Kapcsolódó Cikkek

 • Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Újabb részletek derültek ki a jobbikos Staudt Gábor nevével fémjelzett lengyelországi adócsalás feltételezett elkövetőiről. Mint megírtuk: egy magyarokból álló, de lengyelországi adócsalásra berendezkedett bűnbanda kiugrott tagja jelentette fel egykori bűntársait a lengyel pénzügyminisztériumnál, és azt állítja: az évekig tevékenykedő csalóhálózathoz asszisztált a jobbikos Staudt, a párt etikai bizottságának elnöke, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje.

 • Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelte a Fővárosi Törvényszék az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását annak az iraki férfinak, akit emberölés és lopás bűntette miatt kerestek a francia hatóságok, és akit az ideiglenes biztonsági határzár kerítésének átmászása közben fogtak el a rendőrök.

 • Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés történt a magyar turizmusban, az összesített vendégforgalom az idén a tavalyihoz képest 5,3 százalékkal emelkedett, a szálláshelyek bevételei pedig több mint 10 százalékkal növekedtek – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.