EUR: 309,93 Ft
CHF: 283,46 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Belföld

Gyerekestül vitte el az ugrálóvárat a szél

Kedden hazaengedhetik a kórházból azt a kilencéves kislányt, akit Olaszfalun az ugrálóvárral együtt felkapott és húsz méterrel odébb dobott a viharos szél.

Szomorúan indult a nyári vakáció a kilencéves Emesének, aki nagymamáját látogatta meg a hétvégén az olaszfalui falunapon. A veszprémi kislány önfeledten ugrált másodmagával a focipályán felállított játékvárban, amelyet egy hirtelen széllökés felkapott és kétszer megpörgetett a levegőben. Emese kiesett a várból, lezuhant a földre, több foga kitört, a hátán és a fején zúzódásokat szenvedett. A mentő eszméletlen állapotban vitte őt kórházba, míg a másik kislány szinte sértetlenül megúszta a kalandot.

– Arra emlékszem, hogy ugráltam, aztán elrepültem. És utána elaludtam – mesélte Emese a veszprémi kórházban a doktor néninek. A kislány Olaszfalun, a nagyszüleinél volt hétvégén. A gyereknapi rendezvényre három ugrálóvárat is felállítottak a focipályán, de csak az egyiket vitte el a szél. Pont azt, amelyikben Emese és a hatéves Alexa ugrabugrált. Ő néhány karcolással megúszta, kórházba sem került, de úgy tudjuk, annyira megijedt, hogy soha többé nem akar ugrálóvárazni.

– Hiába kaptam a rögzítőkötél után, esélyem sem volt megakadályozni a balesetet. A vár húsz métert repült, közben kétszer is megpördült a levegőben. Emese a fűre zuhant, hörgött, aztán eszméletét vesztette. A másik kislánynak, Alexának szerencséje volt, ő a játékvár kifutójára esett – idézte fel a történteket Bauer Péter, akinek két gyermeke a közelben játszott.

Emese nagyszülei még ma is a történtek hatása alatt állnak. A nagymama mindennap a kórházban ül a kislány ágya mellett, míg nagypapája, Ernő bácsi otthon várja a híreket.

– Úgy tudom, ma hazaengedik az unokámat. Szerencsére csak a hátsó tejfogai törtek ki, de fájlalja a hátát és a fejét is, amin zúzódásos sebek vannak. Nem haragszunk a légvár üzemeltetőjére, sajnos előfordulhat ilyen eset. Amúgy a vállalkozó felkeresett minket, a kórházban meglátogatta a kisunokánkat is, játékot vitt neki és bocsánatot kért tőle – mondta a Lokálnak a nagypapa.

A Lokál szemtanúktól úgy értesült, a légvár nem volt minden rögzítési ponton kikötve. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

    Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

    Hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ellen a 27 éves, jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki még tavaly februárban a Fővárosi Büntetés-végrehatjási Intézetben, a zárkájában rátámadt két börtönőrre – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

  • Folyamatos a taxisok ellenőrzése

    Folyamatos a taxisok ellenőrzése

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon (NFM) belül működő közlekedési hatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, a Budapesti Közlekedési Központtal, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve közösen ellenőrzi a taxisokat Budapesten, az ellenőrzések főként a szabadúszó, a taxisokra vonatkozó szabályokat be nem tartó sofőrökre irányulnak – mondta Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.