EUR: 318,13 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Életmód

Gyümölcsös fröccsforradalom

A klasszikus fröccsök némi kreativitással kellemesen ízesíthetők. Összegyűjtöttük az idei nyár slágereit, amelyeknek az alapja mindig nagyfröccs, vagyis 2 dl bor és 1 dl szóda. A kisfröccs egyébként 1 dl bor, 1 dl szóda, a hosszúlépés 1 dl bor, 2 dl szóda, a házmester 3 dl bor, 2 dl szóda, a viceházmester pedig 2 dl bor, 3 dl szódavíz.

Profimedia, PhotoCuisine RF

Bogyós – Szórjuk meg málnával és fekete szederrel a testesebb vörösborból készült nagyfröccsöt, amelybe néhány csepp málnaszörpöt is tölthetünk.


Citromos – A száraz fehérborból készült nagyfröccsöt ízesítsük 2 cl ginnel, és csavarjunk bele citromot.

Dinnyés – Sárgadinnyével, mentával ízesítsük a fűszeres fehérborból készült nagyfröccsöt.

Gránátalmás – A száraz borból készült nagyfröccsöt pakoljuk tele gránátalmával. Ha összetörjük a gyümölcsöt, jobban kijön az íze.

Rózsás, levendulás – A rozéból készült nagyfröccsöt igazán pikánssá tehetjük, ha levendulát és rózsaszirmot szórunk bele.

Uborkás, majorannás – A másnap megmentője lehet a kovászos uborka levével hígított, enyhén majorannás, kifejezetten száraz borból készült nagyfröccs.

Eperfagyis – A rozéfröccsbe öntsünk málnaszörpöt, és fejeljük meg egy gombóc eperfagyival.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.