EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Életmód

Gyümölcsös fröccsforradalom

A klasszikus fröccsök némi kreativitással kellemesen ízesíthetők. Összegyűjtöttük az idei nyár slágereit, amelyeknek az alapja mindig nagyfröccs, vagyis 2 dl bor és 1 dl szóda. A kisfröccs egyébként 1 dl bor, 1 dl szóda, a hosszúlépés 1 dl bor, 2 dl szóda, a házmester 3 dl bor, 2 dl szóda, a viceházmester pedig 2 dl bor, 3 dl szódavíz.

Profimedia, PhotoCuisine RF

Bogyós – Szórjuk meg málnával és fekete szederrel a testesebb vörösborból készült nagyfröccsöt, amelybe néhány csepp málnaszörpöt is tölthetünk.


Citromos – A száraz fehérborból készült nagyfröccsöt ízesítsük 2 cl ginnel, és csavarjunk bele citromot.

Dinnyés – Sárgadinnyével, mentával ízesítsük a fűszeres fehérborból készült nagyfröccsöt.

Gránátalmás – A száraz borból készült nagyfröccsöt pakoljuk tele gránátalmával. Ha összetörjük a gyümölcsöt, jobban kijön az íze.

Rózsás, levendulás – A rozéból készült nagyfröccsöt igazán pikánssá tehetjük, ha levendulát és rózsaszirmot szórunk bele.

Uborkás, majorannás – A másnap megmentője lehet a kovászos uborka levével hígított, enyhén majorannás, kifejezetten száraz borból készült nagyfröccs.

Eperfagyis – A rozéfröccsbe öntsünk málnaszörpöt, és fejeljük meg egy gombóc eperfagyival.

Kapcsolódó Cikkek