2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Gyurta élete legjobb idejét ígéri a vb-re

Hazai pályán, az új Duna Arénában készül a nagy visszatérésre Gyurta Dániel. Az olimpiai és világbajnok úszónak nem jött ki a lépés Rióban, a budapesti vb-n szeretné feledtetni a 2016-os kisiklást.

S hogy mekkora teher a magyar szurkolók előtt úszni? Nos, Daninak már van némi tapasztalata e téren, hiszen a 2010-es budapesti és a 2012-es debreceni Európa-bajnokságon szerzett aranyérmével is megmutatta, nem nyomja az esélyesség terhe.


– Ez csak akkor lenne teher, ha annak is érezném – árulta el a vb-re napi két edzéssel készülő mellúszó. – Nyilván kellemes borzongás fut végig rajtam, amikor az aréna lelátóira képzelem a sok ezer drukkert, de ez csak még nagyobb erőt ad. Életem legjobb idejével szeretném jelezni, hogy csak kisiklás, a sport egyik természetes velejárója volt a 2016-os gyengélkedés.

Gyurta egyébként egy kissé babonás – például mindig jobb oldalról áll fel a rajtkőre –, és máig nem nézett utána, hogy pontosan melyik napon kell úsznia.


– Nagyjából persze tudom, mikor jön el az én időm, de a pontos részletekkel inkább mesterem, Nagy József van tisztában. Nekem már csak úszni kell. A lehető leggyorsabban.

A nagy visszatérésre készülő olimpiai bajnok szerint a világ egyik legjobb uszodája épült fel a vb-re, s ugyan versenyzőtársai nem próbálhatták még ki a Duna Arénát, máris az az egyöntetű vélemény, hogy csodálatos a létesítmény és pompás házigazda lesz a magyar főváros.

– Lelkiekben is fel kell készülni a versenyre, hiszen ez legalább annyira fontos, mint a tökéletes erőnlét, a precízen kivitelezett technika. Szóval minden idegszálammal igyekszem ráhangolódni a versenyre. Elvégre már nincs sok idő a rajtig.

Audival száguldanak a vb-n

A Porsche Hungaria 86 Audival és 52 Volkswagen kisbusszal segíti a vb lebonyolítását, valamint sofőrszolgáltatást is biztosít. Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a Porsche Hungaria, illetve az Audi az elsők között jelentkezett, hogy szívesen támogatná az eddigi legnagyobb magyarországi sporteseményt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.