EUR: 322,04 Ft
CHF: 281,34 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Hajókirándulás egy sör áráért

Egyre népszerűbbek a budapestiek körében a BKV hajójáratai, a turisták is imádják. Hétköznap bérlettel, hétvégén egy korsó sör áráért kirándulhatunk a fővárosban. A Lokál a hét BKV-hajó egyikén, a Hungárián járt.

A fedélzetre lépve mosolyogva fogadott minket dr. Tolnay László hajóskapitány, s kedélyesen beinvitált a hajó tetején lévő kormányállásba.


– A Hungária közforgalmi hajónak épült, kimondottan erre a célra, amire most is használja a vállalat. Speciálisan elég rövid és fordulékony, illetve elég nagy motorteljesítménnyel rendelkezik, hogy ezeket a rettentő bonyolult manővereket, amelyeket napjában  70-szer vagy akár 100-szor el kell végezzen a személyzet, optimálisan meg lehessen valósítani – magyarázza a Lokálnak, miközben kifutunk a kikötőből.

A BKV két hajójáratot tart fenn: a D11-es a Nemzeti Színháztól indul Újpest irányába, míg a D12-es a Nemzeti Színháztól a Római fürdőig közlekedik.

Ahogy szeljük a hullámokat és kezdenek kirajzolódni a hidak előttünk, már értjük, miért ez a legjobb közlekedési mód Budapesten.

– Az utasok imádják a hajójáratot, sokan használják városnézésre, a nyári szezonban a többségük külföldi, jól tájékozottak és napi bérlettel „felszereltek”. Sokan le sem akarnak szállni a végállomáson, több kört akarnak menni. Akár órákon át élvezik a kilátást – magyarázza a kapitány. A hajókon érvényes BKV-bérlettel bárki utazhat, hétvégén pedig 750 forintba kerül egy út.

A hajójáratokat nem csupán kirándulásra, akár munkába járásra is használhatják a budapestiek, akik így a dugók helyett a csodálatos panorámát élvezhetik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.