EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Hajós András bemászott egy hűtőszekrénybe – Videó!

Útjára indult a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács oktatófilmje, amely a vagyonvédelem, és a lakásbiztonság fontosságát hangsúlyozza.

A szpot főszereplője, zeneszerzője és szövegírója, Hajós András, aki egy elképzelt betörés jeleneteit közvetítve dzsinnként röpköd a filmben, és arra ösztökéli a nézőket, hogy gondolják át otthonuk biztonságát a nyár elején, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, és ne kövessék el azokat a hibákat, amelyek gyakran betöréshez vezetnek.


Az internetes megjelenésre készült rendhagyó oktatófilmmel a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nemcsak azt a gondolatot szeretné erősíteni a közvéleményben, hogy a betörés ellen lehetséges és szükséges védekezni, hanem a HázŐrző nevet viselő webes tudásbázist és oktatójátékot is terjeszteni szeretné.

A HázŐrző egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével mindenki felmérheti otthona biztonsági szintjét, és személyre szabott tanácsokat kaphat a védelmi szint növelésére. Az app része egy tudástár, amely a weben is elérhető (http://hazorzo.bunmegelozes.info/), ahol lényegretörő szövegek, galériák és videók segítenek elsajátítani a szükséges praktikákat.

A vagyonvédelmi kisokos tartalmazza mindazokat az alapelveket és eszközöket, amelyeket betartva és használva olyan szintre növelhetjük otthonunk biztonságát, hogy a betörők jó eséllyel elkerüljék azt. Az alkalmazás része egy kiterjesztett valóság játék, amely elsősorban az NBT vagyonvédelmi szórólapjával működik, és látványvilágával a legfiatalabbakat célozza, de a játékhoz szükséges marker az internetről is beszerezhető, megjeleníthető egy másik eszköz képernyőjén vagy kinyomtatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.