EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Hajós András bemászott egy hűtőszekrénybe – Videó!

Útjára indult a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács oktatófilmje, amely a vagyonvédelem, és a lakásbiztonság fontosságát hangsúlyozza.

A szpot főszereplője, zeneszerzője és szövegírója, Hajós András, aki egy elképzelt betörés jeleneteit közvetítve dzsinnként röpköd a filmben, és arra ösztökéli a nézőket, hogy gondolják át otthonuk biztonságát a nyár elején, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, és ne kövessék el azokat a hibákat, amelyek gyakran betöréshez vezetnek.


Az internetes megjelenésre készült rendhagyó oktatófilmmel a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nemcsak azt a gondolatot szeretné erősíteni a közvéleményben, hogy a betörés ellen lehetséges és szükséges védekezni, hanem a HázŐrző nevet viselő webes tudásbázist és oktatójátékot is terjeszteni szeretné.

A HázŐrző egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével mindenki felmérheti otthona biztonsági szintjét, és személyre szabott tanácsokat kaphat a védelmi szint növelésére. Az app része egy tudástár, amely a weben is elérhető (http://hazorzo.bunmegelozes.info/), ahol lényegretörő szövegek, galériák és videók segítenek elsajátítani a szükséges praktikákat.

A vagyonvédelmi kisokos tartalmazza mindazokat az alapelveket és eszközöket, amelyeket betartva és használva olyan szintre növelhetjük otthonunk biztonságát, hogy a betörők jó eséllyel elkerüljék azt. Az alkalmazás része egy kiterjesztett valóság játék, amely elsősorban az NBT vagyonvédelmi szórólapjával működik, és látványvilágával a legfiatalabbakat célozza, de a játékhoz szükséges marker az internetről is beszerezhető, megjeleníthető egy másik eszköz képernyőjén vagy kinyomtatható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.