2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

Hamilton ölre menne Vettellel

Élvezetesre sikeredett a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíj, de mégsem Daniel Ricciardo győzelmétől hangos a sajtó, hanem a Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között kialakult balhétól.

A brit pilóta a 19. körben a safety car mögött, az újraindításra készülődve nem gyorsított ki az egyik kanyarból, így Vettel hátulról beleszaladt. A német viszont azt hitte, szándékosan féktesztelte őt, ezért mellé hajtott, mutogatott, majd szándékosan ráhúzta a Ferrarit a Mercedesre. Ezért a mozdulatért a négyszeres világbajnok 10 másodperces büntetést kapott. A futam után pedig elindult a nyilatkozatháború.


– Egyáltalán nem fékteszteltem őt. Szerintem ma megszégyenítette magát azzal, hogy nekiment egy másik versenyzőnek. Ha be akarja bizonyítani, hogy igazi férfi, tegye meg szemtől szemben, az autón kívül – mondta Hamilton.

– Nincs kétségem afelől, hogy féktesztelt engem. Nem szándékosan mentem neki, gondolom, ez nyilvánvaló volt. Szerintem férfiak ellen küzdünk, ha az egyikünk büntetést kap, kapjunk mindketten – válaszolt Vettel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.