EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Sport

Hamilton ölre menne Vettellel

Élvezetesre sikeredett a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíj, de mégsem Daniel Ricciardo győzelmétől hangos a sajtó, hanem a Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között kialakult balhétól.

A brit pilóta a 19. körben a safety car mögött, az újraindításra készülődve nem gyorsított ki az egyik kanyarból, így Vettel hátulról beleszaladt. A német viszont azt hitte, szándékosan féktesztelte őt, ezért mellé hajtott, mutogatott, majd szándékosan ráhúzta a Ferrarit a Mercedesre. Ezért a mozdulatért a négyszeres világbajnok 10 másodperces büntetést kapott. A futam után pedig elindult a nyilatkozatháború.


– Egyáltalán nem fékteszteltem őt. Szerintem ma megszégyenítette magát azzal, hogy nekiment egy másik versenyzőnek. Ha be akarja bizonyítani, hogy igazi férfi, tegye meg szemtől szemben, az autón kívül – mondta Hamilton.

– Nincs kétségem afelől, hogy féktesztelt engem. Nem szándékosan mentem neki, gondolom, ez nyilvánvaló volt. Szerintem férfiak ellen küzdünk, ha az egyikünk büntetést kap, kapjunk mindketten – válaszolt Vettel.

Kapcsolódó Cikkek