2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Dunaújváros

Három dunaújvárosi vízilabdás lány a vb-keretben!

Bíró Attila szövetségi kapitány megnevezte azt a 13 játékost, akivel elindul a budapesti világbajnokságon: a keretből 11-en ott voltak a riói olimpián, ketten, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya első nagy felnőttvilágversenyükön szerepelhetnek.

A sportági szövetség honlapja szerint a szakvezető az összes figyelembe vett játékos edzésmunkájával elégedett volt, ezért nehéz volt a döntés.


A dunaújvárosi Szilágyi Dorottya a felnőttek világversenyén is bizonyíthat
MTI Fotó: Mészáros János

– Előreléptek azok is, akik korábban nem voltak bent a csapatban. Úgy gondoltam azonban, hogy nincs értelme tovább várni a szűkítéssel – fogalmazott Bíró Attila. – Objektív módon döntöttem, figyelembe vettem a statisztikákat, a videóelemzéseket és az egész éves teljesítményt. Ehhez hozzátartoztak a bajnoki rangadók, a világligameccsek és a válogatott edzésein látottak. Ezeket összeadva jutottam el a döntésig. Úgy gondolom, jó csapatunk lesz, jót tesz egy kis vérfrissítés, bizakodó vagyok.

Gurisatti Gréta (balra) is benne van a keretben
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Július első teljes hete már a meccsek jegyében telik: 3-án és 4-én közös kétkapus edzések az ausztrálokkal, majd 5. és 7. között Miskolctapolcán következik a Vodafone-kupa, sorrendben Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Államok válogatottja ellen.


Kasó Orsolya ott volt a riói olimpián is
MTI Fotó: Illyés Tibor

A vb-n szereplő női válogatott játékosai

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.