2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Zalaegerszeg

Háromszor is igen!

Sokan érdeklődve figyelték, hogy miért vonult fel annyi motorkerékpár
fotó: Inhof András

Míg anyáink fejét már 20 évesen bekötötték, addig a kétezres évek trendje a 25 év fölötti elköteleződést részesíti előnyben. Közel 49 ezer házasságot kötöttek 2016-ban, azaz húsz éve nem házasodtak annyian, mint tavaly. 2015-ben Zala megyében ezer lakosra négy házasság jutott, míg a válások száma nem nőtt drasztikusan, évente átlagosan 25 ezer pár lép ki a házasság kötelékéből.

Bukta Zoltán mentő-gépkocsivezető, aki nem mellesleg a Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület alelnöke, június 10-én negyedszer, míg Mozsár Eszter hírszerkesztő, műsorvezető immár harmadszor is a szívére hallgatott és rendhagyó motoros esküvők keretében igent mondtak egymásnak. Háromszor is egy héten belül! Az Egerszeg Fesztivál népes közönsége tanúja lehetett a fergeteges motoros show


Az Egerszeg Fesztivál egyik eseménye volt jegyespár köszöntése
Fotó: Kaszás Ildikó

indulásának, a látványos felvonulásnak, a parádés hangulatnak. Zoli és Eszti találkozása is rendhagyó volt. Tavaly május 28-án ismerkedtek meg egy motoros médiatúrán, amelynek az volt a célja, hogy a média munkatársai testközelből érezzék az autósok és vasimádók közlekedési morálját az utakon. Az első pillanatban tudták, érezték, hogy ez több egy hagyományos szerelemnél. Eszter szerint azonnal belső energiát, töltést érzett Zoli társaságában, olyan erősen, mint korábban még soha, lassan egy külön világot teremtettek együtt, sőt már az első pillanat olyan volt, mintha ezer éve ismernék egymást.

Nos, ha már a szerelmük különleges, legyen emlékezetes az esküvő is! – gondolta az ifjú pár. Először június 3-án a Kumovi horvát testvérklub motoros találkozóján esküdtek holtomiglan-holtodiglant, majd a zalaegerszegi házasságkötő terem következett.


A násznép előtt Eszter dallal köszöntötte leendő férjét
Fotó: Inhof András

Meghatotta kedvese éneke
Fotó: Inhof András

A násznép meglepetésére Eszter mikrofont ragadott és némi izgalommal öntötte dalba érzéseit Zoltánnak, akitől ezek után joggal várt volna a társaság egy reváns AC/DC-t. Überelve a bulit, a Gébárti tóra vonultak a motorok, ahol ízig-vérig velős gépbőgetés kíséretében harmadszor is igent mondtak, az egyesületi elnök áldásával. Sőt biztosra mentek! Elégették a múlt emlékeit és héliumos óriáslufival az égbe röptették fogadalmaikat, de nem hiányozhatott a motoros menyasszonyszöktetés sem, az ifjú férj pedig akarta, nem akarta, a hagyomány szerint kénytelen volt jóízűt kortyolni a vízzel töltött asszonyi csizmából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.