EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Harrach Péter: Soros Györgyék rombolnak

Harrach Péter szerint Soros György és köre semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálja felülírni a demokratikus választás eredményét. A KDNP frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjúban leszögezte: hiába hirdettek polgári engedetlenségi mozgalmat a parlamenten kívüli ellenzéki csoportok; ahol erős társadalmi támogatottságuk van a demokratikusan megválasztott erőknek, ott nem lehet az utcáról kormányt buktatni.

A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa nem talál Magyarországon komoly bázisra – tette hozzá. A politikus a lap pénteki számában arról is beszélt, az ellenzék hiába sulykolja, hogy a kormánypártok tagjai gazdagodnak, az emberek pedig szegényednek, ez nem igaz – az Eurostat felmérései is azt igazolják, hogy Magyarországon csökkent a szegénység.


Annak kapcsán, hogy több szervezet leszögezte: nem hajlandók végrehajtani a civiltörvény rendelkezéseit, és a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak, Harrach Péter azt mondta, vannak olyan politikai és társadalmi szervezetek, amelyek antidemokratikus eszközökkel próbálják érvényesíteni a szándékaikat. Ezzel próbálkoznak külföldön és Magyarországon egyaránt. A háttérben pedig mindig ugyanaz a név tűnik fel: Soros György. Ő és a köre nyíltan semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálják felülírni, megváltoztatni a demokratikus választás eredményét. Most is erre készülnek. Hozzátette: a botránykeltés folyamatos.

Harrach Péter szerint a baloldal válsága abból fakad, hogy a ténylegesen baloldali törekvéseket, a baloldali szociáldemokrata eszmeiséget felcserélte egy ultraliberális szemlélettel. A szétszabdaltsága is erre az identitászavarra vezethető vissza. A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa pedig nem talál Magyarországon komoly bázisra – tette hozzá.


Az ősszel induló kampányról azt mondta: a Fidesz és a KDNP nem csupán a kormányzásban, de a kampányban is szövetséges, ezért az összehangolt és egységes lesz. “Megnevezzük az általunk képviselt értékeket, felsoroljuk eredményeinket, de kimondjuk az igazságot az ellenfelekről is” – fogalmazott. 2002 nagy tanulsága ugyanis, hogy nem elég a jó kormányzás eredményeire hivatkozni. “Biztos, hogy az ellenzék és a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni ellenünk, de nem félünk a küzdelemtől” – hangsúlyozta.

Közölte, az indulók számát illetően az arány nem változik, személycserék azonban lehetnek. Harrach Péter elmondta azt is, hogy húsz év egyéni képviselőség után átadja a körzetét Rétvári Bencének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.