2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Hat település a Bányászvárosok Találkozóján

Vidám versengés, nagyszabású alkotások és kiváló koncertek – így foglalhatjuk össze röviden a Bányászvárosok Találkozóját.

A Jó szerencsét! Emlékév keretében, a Május 1. parkban és környékén megrendezett háromnapos fesztivál talán legizgalmasabb része a Miner’s Run akadályverseny volt, amely egyszerre idézte fel a bányászokra váró kihívásokat és a katonai kiképzések világát: sárban, drótkerítés alatt kúszni éppúgy kellett, mint leküzdeni egy speciális mászófalat. A fizikailag fárasztó, sokszor fájdalmas, mégis remek hangulatú versengést a bányászvárosok csapatainak megmérettetése tette még különlegesebbé: a lengyelországi testvérváros, Bedzin, valamint Dorog, Oroszlány, Pécs, Várpalota és a házigazda Tatabánya csapatai ugyanis az akadálypálya mellett műveltségüket is megmutatták. A nemes küzdelemből végül a fiatal pécsi együttes jött ki győztesen, amely így a várpalotaiakat és a dorogiakat megelőzve hazavihette a Bányászvárosok Találkozója vándorkupáját.


A programot koncertek tették igazán színessé. A fellépők között valamennyi korosztály megtalálhatta a neki tetsző stílust és előadót: a leghangosabb sikert Boban Markovic és Charlie aratta, a fiatalok azonban hatalmasat buliztak a népszerű New Level Empire, illetve a Peter Kovary & The Royal Rebels dalaira is.

A vasárnap a monumentális alkotások napja is volt: nyitásként átadták Monostori Ferenc hatalmas, bányászati témájú homokszobrát, majd a nap során a Bányász Szelet ízletes tortáját is megkóstolhatták az érdeklődők. Három napra tehát igazán élővé varázsolták a bányászatot, megelevenítve annak eszmeiségét sportban, zenében, képzőművészetben egyaránt. Aki ott volt, örömmel kívánt másoknak is jó szerencsét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.