2017. november 21., kedd
Olivér

Belföld

Hazudik a Jobbik az óriásplakátokról

Egyelőre nem tudni, mennyit fizetett a Jobbik – ha fizetett egyáltalán – a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-nek és a Publimont Kft.-nek a párt óriásplakát-kampányáért. A plakátok számát illetően azonban hazudik Vona Gábor pártja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyelőre nem talált olyan számlát, amely azt bizonyítaná, hogy a Jobbik fizetett a plakátok kihelyezéséért – írta a Népszava. A Magyar Időkben korábban az jelent meg: költségvetési csalás gyanúja miatt az adóhivatal nyomozást indított két Simicska-közeli cégnél. Kovács István, a Mahir Cityposter ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy csak egy általános vizsgálat indításáról tud.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– A Jobbik az a párt, amely vizet prédikál és bort iszik. Ha úgy tetszik, akkor a Jobbik maga a korrupció melegágya – mondta Németh Szilárd a parlamentben. A Fidesz alelnöke szerint egy milliárdos milligrammra megvásárolta az ellenzéki pártot, és a Simicska–Vona „klán” plakáterdővel árasztotta el az országot.

A Jobbik az esettel kapcsolatban kiadott egy közleményt, amelyben számadatok is szerepelnek. Azt állítják, hogy áprilisban 2468, májusban 2470, júniusban várhatóan 2220–2510 darab óriásplakátot használnak majd. Ez ellentmond több korábbi jobbikos nyilatkozatnak, ugyanis a plakátok számát illetően 2000 és 2500 darab között számos variáció hangzott el vagy jelent meg a sajtóban. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV-nek azt mondta: májusban 2340 plakátot helyeztek ki, szemben a most közzétett 2470-nel. Ráadásul az általuk most nyilvánosságra hozott több száz hirdetőoszlopról, citylightról és dupla citylightról korábban egy szót sem ejtettek. Sőt arról is mélyen hallgatnak, hogy mennyit fizettek – ha fizettek egyáltalán – Simicska cégeinek azért a bizonyos plakáterdőért.


Lukács László Györgyöt, a Jobbik frakcióvezető-helyettesét keddi sajtótájékoztatóján hiába kérdezték arról, hogy a Jobbik egyáltalán fizetett-e a plakátokért. A politikus elkerülte a válaszadást, azt mondta, hogy neki erről nincs információja, nem az ő feladata, hogy ezzel foglalkozzon. Hasonlóan hárította Vona Gábor is a plakátokra vonatkozó kérdést még áprilisban. Amikor a hitel összegéről kérdezték, azt mondta, ő nem tudja a pontos számot, hogy mennyibe kerül a kampány, és mennyi hitelt vettek fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Stadler József

  Elhunyt Stadler József

  67 éves korában elhunyt Stadler József. A Lokál pár napja számolt be arról, hogy az akasztói vállalkozó a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán fekszik agyvérzés miatt.

 • Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

  Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

  Visszaszorultak, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek a Magyarországon tevékenykedő szélsőséges paramilitáris szervezetek – számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület keddi, zárt ülése után.

 • Reneszánszát éli a zsidó kultúra Magyarországon

  Reneszánszát éli a zsidó kultúra Magyarországon

  Magyarországon ismét reneszánszát éli a zsidó kultúra, a kormány pedig értékként tekint erre a több mint ötezer éves szellemi és lelki örökségre – mondta Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár kedden, egy a Fiumei Úti Sírkertben tartott konferencián.