EUR: 309,42 Ft
CHF: 283,51 Ft
2017. június 28., szerda
Levente, Irén

Belföld

Hazudik a Jobbik az óriásplakátokról

Egyelőre nem tudni, mennyit fizetett a Jobbik – ha fizetett egyáltalán – a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-nek és a Publimont Kft.-nek a párt óriásplakát-kampányáért. A plakátok számát illetően azonban hazudik Vona Gábor pártja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyelőre nem talált olyan számlát, amely azt bizonyítaná, hogy a Jobbik fizetett a plakátok kihelyezéséért – írta a Népszava. A Magyar Időkben korábban az jelent meg: költségvetési csalás gyanúja miatt az adóhivatal nyomozást indított két Simicska-közeli cégnél. Kovács István, a Mahir Cityposter ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy csak egy általános vizsgálat indításáról tud.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– A Jobbik az a párt, amely vizet prédikál és bort iszik. Ha úgy tetszik, akkor a Jobbik maga a korrupció melegágya – mondta Németh Szilárd a parlamentben. A Fidesz alelnöke szerint egy milliárdos milligrammra megvásárolta az ellenzéki pártot, és a Simicska–Vona „klán” plakáterdővel árasztotta el az országot.

A Jobbik az esettel kapcsolatban kiadott egy közleményt, amelyben számadatok is szerepelnek. Azt állítják, hogy áprilisban 2468, májusban 2470, júniusban várhatóan 2220–2510 darab óriásplakátot használnak majd. Ez ellentmond több korábbi jobbikos nyilatkozatnak, ugyanis a plakátok számát illetően 2000 és 2500 darab között számos variáció hangzott el vagy jelent meg a sajtóban. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV-nek azt mondta: májusban 2340 plakátot helyeztek ki, szemben a most közzétett 2470-nel. Ráadásul az általuk most nyilvánosságra hozott több száz hirdetőoszlopról, citylightról és dupla citylightról korábban egy szót sem ejtettek. Sőt arról is mélyen hallgatnak, hogy mennyit fizettek – ha fizettek egyáltalán – Simicska cégeinek azért a bizonyos plakáterdőért.

Lukács László Györgyöt, a Jobbik frakcióvezető-helyettesét keddi sajtótájékoztatóján hiába kérdezték arról, hogy a Jobbik egyáltalán fizetett-e a plakátokért. A politikus elkerülte a válaszadást, azt mondta, hogy neki erről nincs információja, nem az ő feladata, hogy ezzel foglalkozzon. Hasonlóan hárította Vona Gábor is a plakátokra vonatkozó kérdést még áprilisban. Amikor a hitel összegéről kérdezték, azt mondta, ő nem tudja a pontos számot, hogy mennyibe kerül a kampány, és mennyi hitelt vettek fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újraindult a MÁV informatikai rendszere

  Újraindult a MÁV informatikai rendszere

  Működik a MÁV-Start online jegyértékesítési rendszere is, miután újraindult a társaság korábban kábelátvágás miatt leállt informatikai rendszere – közölte a vasúttársaság szerdán délután az MTI-vel.

 • Eloltották a Péterfy Sándor utcai tüzet

  Eloltották a Péterfy Sándor utcai tüzet

  Nyolc lakás vált használhatatlanná annak a tűznek a következtében, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett szerdán – közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

 • Győztek a lakosok! Bezárták az Aurórát

  Győztek a lakosok! Bezárták az Aurórát

  Hiába volt pár nappal korábban rendőrségi razzia az Auróra Klubban, aminek eredményeképpen több mint egy tucat vendéget állítottak elő, nem csitultak az indulatok a szórakozóhely miatt.

 • Kevesebb búza terem, de biztosított az ellátás

  Kevesebb búza terem, de biztosított az ellátás

  A szélsőséges időjárás okozta károk miatt 10-20 százalékkal kevesebb gabona terem, mintegy 4 millió tonna búzára lehet számítani a tavalyi 4,9 millió tonna után, de az ország kenyérgabona-ellátására, vetőmagra, exportra, illetve takarmányozásra megfelelő mennyiség áll rendelkezésre – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.