EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Hazudik a Jobbik az óriásplakátokról

Egyelőre nem tudni, mennyit fizetett a Jobbik – ha fizetett egyáltalán – a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-nek és a Publimont Kft.-nek a párt óriásplakát-kampányáért. A plakátok számát illetően azonban hazudik Vona Gábor pártja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyelőre nem talált olyan számlát, amely azt bizonyítaná, hogy a Jobbik fizetett a plakátok kihelyezéséért – írta a Népszava. A Magyar Időkben korábban az jelent meg: költségvetési csalás gyanúja miatt az adóhivatal nyomozást indított két Simicska-közeli cégnél. Kovács István, a Mahir Cityposter ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy csak egy általános vizsgálat indításáról tud.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– A Jobbik az a párt, amely vizet prédikál és bort iszik. Ha úgy tetszik, akkor a Jobbik maga a korrupció melegágya – mondta Németh Szilárd a parlamentben. A Fidesz alelnöke szerint egy milliárdos milligrammra megvásárolta az ellenzéki pártot, és a Simicska–Vona „klán” plakáterdővel árasztotta el az országot.

A Jobbik az esettel kapcsolatban kiadott egy közleményt, amelyben számadatok is szerepelnek. Azt állítják, hogy áprilisban 2468, májusban 2470, júniusban várhatóan 2220–2510 darab óriásplakátot használnak majd. Ez ellentmond több korábbi jobbikos nyilatkozatnak, ugyanis a plakátok számát illetően 2000 és 2500 darab között számos variáció hangzott el vagy jelent meg a sajtóban. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV-nek azt mondta: májusban 2340 plakátot helyeztek ki, szemben a most közzétett 2470-nel. Ráadásul az általuk most nyilvánosságra hozott több száz hirdetőoszlopról, citylightról és dupla citylightról korábban egy szót sem ejtettek. Sőt arról is mélyen hallgatnak, hogy mennyit fizettek – ha fizettek egyáltalán – Simicska cégeinek azért a bizonyos plakáterdőért.

Lukács László Györgyöt, a Jobbik frakcióvezető-helyettesét keddi sajtótájékoztatóján hiába kérdezték arról, hogy a Jobbik egyáltalán fizetett-e a plakátokért. A politikus elkerülte a válaszadást, azt mondta, hogy neki erről nincs információja, nem az ő feladata, hogy ezzel foglalkozzon. Hasonlóan hárította Vona Gábor is a plakátokra vonatkozó kérdést még áprilisban. Amikor a hitel összegéről kérdezték, azt mondta, ő nem tudja a pontos számot, hogy mennyibe kerül a kampány, és mennyi hitelt vettek fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően – derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

 • Halálra égett egy ember Tatán

  Halálra égett egy ember Tatán

  Belehalt égési sérüléseibe egy idős nő Tatán péntek délután – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).