EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Hazudott a 24.hu

Manipulált videóval akarta lejáratni Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt és egyúttal a kormányt egy ellenzéki hírportál. A 24.hu által kreált hazugság azonnal bejárta a teljes balliberális sajtót. A történtek után a képviselő azonnal jelezte, hogy egy félrevezető anyagot jelentetett meg a portál.

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését múlt hét pénteki rendkívüli ülésén. Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadta el a parlament. A „plakáttörvény” hatalmas felzúdulást váltott ki ellenzéki részről, mivel az új passzusok előírják a kötelező listaáras plakáthelybeszerzést a közvetlenül vagy közvetetten költségvetési támogatásban részesülő szervezeteknek. Ez pedig Simicska csicska pártjának, a Jobbiknak nem túl kedvező.


A tiltakozásokon túlmenően az viszont már egyenesen botrányos, ha egy ellenzéki médium a kormányt próbálja manipulatív módon lejáratni. Mégpedig pontosan ez történt, amikor a fideszes országgyűlési képviselő, Révész Máriusz nyilatkozatát a 24.hu úgy vágta meg, hogy az tartalmilag egészen mást fejezett ki. A 24.hu úgy tette közzé a videóriportot, mintha a képviselő a Fidesz intézkedésére azt válaszolta volna, hogy „ez most nem a törvények szerint történik”, holott azt a Jobbikra vonatkoztatva mondta.

Révész Máriusz helyreigazítást kért a laptól, amit most szó szerint közlünk, ugyanis hivatalos elfoglaltságai miatt a Lokál nem érte őt utol: „A »Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik« című cikkük félrevezető. Én az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszéltem, és ez a mondatom is erre vonatkozott. A videót visszanézve kétségkívül könnyen félre lehet érteni ezt a mondatot. Írásban is jelezni szeretném, hogy azt kívántam megfogalmazni, hogy a Jobbik plakátkampánya, az nyilvánvalóan nem a törvények szellemében történik. Az interjú kivágott részében ezt, emlékeim szerint, egyébként ki is fejtettem. Köszönettel: Révész Máriusz.”


Kerestük az ügyben a 24.hu főszerkesztőjét, hogy milyen következményei lesznek a manipulálásnak, illetve a jövőben hogyan venné elejét a hasonló eseteknek, ám lapzártáig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.