2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Hazudott a 24.hu

Manipulált videóval akarta lejáratni Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt és egyúttal a kormányt egy ellenzéki hírportál. A 24.hu által kreált hazugság azonnal bejárta a teljes balliberális sajtót. A történtek után a képviselő azonnal jelezte, hogy egy félrevezető anyagot jelentetett meg a portál.

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését múlt hét pénteki rendkívüli ülésén. Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadta el a parlament. A „plakáttörvény” hatalmas felzúdulást váltott ki ellenzéki részről, mivel az új passzusok előírják a kötelező listaáras plakáthelybeszerzést a közvetlenül vagy közvetetten költségvetési támogatásban részesülő szervezeteknek. Ez pedig Simicska csicska pártjának, a Jobbiknak nem túl kedvező.


A tiltakozásokon túlmenően az viszont már egyenesen botrányos, ha egy ellenzéki médium a kormányt próbálja manipulatív módon lejáratni. Mégpedig pontosan ez történt, amikor a fideszes országgyűlési képviselő, Révész Máriusz nyilatkozatát a 24.hu úgy vágta meg, hogy az tartalmilag egészen mást fejezett ki. A 24.hu úgy tette közzé a videóriportot, mintha a képviselő a Fidesz intézkedésére azt válaszolta volna, hogy „ez most nem a törvények szerint történik”, holott azt a Jobbikra vonatkoztatva mondta.

Révész Máriusz helyreigazítást kért a laptól, amit most szó szerint közlünk, ugyanis hivatalos elfoglaltságai miatt a Lokál nem érte őt utol: „A »Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik« című cikkük félrevezető. Én az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszéltem, és ez a mondatom is erre vonatkozott. A videót visszanézve kétségkívül könnyen félre lehet érteni ezt a mondatot. Írásban is jelezni szeretném, hogy azt kívántam megfogalmazni, hogy a Jobbik plakátkampánya, az nyilvánvalóan nem a törvények szellemében történik. Az interjú kivágott részében ezt, emlékeim szerint, egyébként ki is fejtettem. Köszönettel: Révész Máriusz.”


Kerestük az ügyben a 24.hu főszerkesztőjét, hogy milyen következményei lesznek a manipulálásnak, illetve a jövőben hogyan venné elejét a hasonló eseteknek, ám lapzártáig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.