2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Hazudott a 24.hu

Manipulált videóval akarta lejáratni Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt és egyúttal a kormányt egy ellenzéki hírportál. A 24.hu által kreált hazugság azonnal bejárta a teljes balliberális sajtót. A történtek után a képviselő azonnal jelezte, hogy egy félrevezető anyagot jelentetett meg a portál.

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését múlt hét pénteki rendkívüli ülésén. Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadta el a parlament. A „plakáttörvény” hatalmas felzúdulást váltott ki ellenzéki részről, mivel az új passzusok előírják a kötelező listaáras plakáthelybeszerzést a közvetlenül vagy közvetetten költségvetési támogatásban részesülő szervezeteknek. Ez pedig Simicska csicska pártjának, a Jobbiknak nem túl kedvező.


A tiltakozásokon túlmenően az viszont már egyenesen botrányos, ha egy ellenzéki médium a kormányt próbálja manipulatív módon lejáratni. Mégpedig pontosan ez történt, amikor a fideszes országgyűlési képviselő, Révész Máriusz nyilatkozatát a 24.hu úgy vágta meg, hogy az tartalmilag egészen mást fejezett ki. A 24.hu úgy tette közzé a videóriportot, mintha a képviselő a Fidesz intézkedésére azt válaszolta volna, hogy „ez most nem a törvények szerint történik”, holott azt a Jobbikra vonatkoztatva mondta.

Révész Máriusz helyreigazítást kért a laptól, amit most szó szerint közlünk, ugyanis hivatalos elfoglaltságai miatt a Lokál nem érte őt utol: „A »Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik« című cikkük félrevezető. Én az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszéltem, és ez a mondatom is erre vonatkozott. A videót visszanézve kétségkívül könnyen félre lehet érteni ezt a mondatot. Írásban is jelezni szeretném, hogy azt kívántam megfogalmazni, hogy a Jobbik plakátkampánya, az nyilvánvalóan nem a törvények szellemében történik. Az interjú kivágott részében ezt, emlékeim szerint, egyébként ki is fejtettem. Köszönettel: Révész Máriusz.”


Kerestük az ügyben a 24.hu főszerkesztőjét, hogy milyen következményei lesznek a manipulálásnak, illetve a jövőben hogyan venné elejét a hasonló eseteknek, ám lapzártáig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.

 • Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.

 • Egyre többen szereznek nyelvvizsgát

  Egyre többen szereznek nyelvvizsgát

  Tavaly 120 ezren nyelvvizsgáztak Magyarországon, négyezerrel többen, mint 2017-ben – ismerteti szerdai számában a Világgazdaság az Oktatási Hivatal statisztikai adataira hivatkozva.