2018. április 26., csütörtök
Ervin

Extra Pécs

Hírek röviden

Okos zebra került Kertvárosba

A lakosok felvetésére, kísérleti jelleggel telepítettek a Csontváry utca és a Nagy Imre út kereszteződésébe mozgásérzékelős zebrát. A LED-ekkel ellátott átkelőhely mostantól villogni és világítani fog, ha a közelébe ér a gyalogos, és át akar haladni. Ha beválik a fényekkel felszerelt zebra, akkor a város több pontjánál is elhelyezik az egyik legmodernebbnek számító berendezést – mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője.


Szürkületkor és este bizonyulhat hasznosnak a LED-ekkel ellátott zebra – mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője Fotó: PKK

 

Új helyen a kertvárosi buszjegy- és bérletpénztár

A Nevelési Központ közelébe helyezték át a kertvárosi bérletpénztárat, amely mostantól sokkal nagyobb területen, komfortos körülmények között várja az utasokat. A Csontváry utca 10. szám alatt minden hónap 29-étől a következő hónap 7-éig munkanapokon már reggel 6.30-tól várják az ügyfeleket.

Az új helyen Tüke Kártya is kiváltható, amivel a számos kedvezmények mellett, olcsóbban utazhatunk Fotó: PKK

 

Idén is lesz Magyarok Kenyere program

A hat éve Pécsről indult civil kezdeményezés mára már a nemzeti összetartozást és a szolidaritást szimbolizálja, amellett hogy éves szinten több tízezer gyermek étkeztetését is támogatják belőle. Korinek László ötletgazda Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével ismertette az idei terveket. Augusztus 20-án Pécsett megint nagyszabású programsorozatot tartanak, amelynek háziasszonya Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes lesz.

A kezdetekkor még csak tíz tonna, tavaly már több mint ötszáz tonna adománybúza gyűlt össze a Magyarok Kenyeréhez Fotó: PKK

Kapcsolódó Cikkek

 • Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Nemrég megműtötték Caramel kislányát, Szofit. A három és fél éves picinél leukémiát diagnosztizáltak, és egy úgynevezett portot kapott, amelyen keresztül hatékonyabban tudják adagolni a kemoterápiás gyógyszereket.

 • Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit nagyon megkönnyebbült, amikor januárban pár nap rettegés után megtudta, hogy a testében talált újabb daganat jóindulatú. A nótaénekes tizenöt évvel ezelőtt egyszer már sikeresen legyőzte a gyilkos kórt, és a Lokálnak most elárulta: dédunokája esküvőjéig és ükunokájának a születéséig még mindenképp élnie kell.

 • Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Az előző héten elhunyt Avicii halálának okát immár a családja próbálja kideríteni a közel-keleti Oman fővárosában. A DJ testvére, David Bergling egy szállodai szobát is kivett Maszkatban, csupán tizenöt percre attól a helyszíntől, ahol az ismert svéd zenész holttestét megtalálták.