EUR: 305,32 Ft
CHF: 276,90 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld

Hoppá! Soros György áll az idei ARC plakátkiállítás mögött is

A 888.hu írta meg, miszerint a “Vigyázat civilek!” címmel meghirdetett ARC nevű képkulturális fesztivált valami furcsa oknál fogva a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társdalomért Alapítvány) van megjelölve főtámogatóként.

Ráadásul az idei kiállítás pont akkor foglalkozik a civilekkel, amikor a parlament a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabályt alkotott. A honlap tájékoztatása szerint ráadásul az esemény két szervezője olyan szervezeteknek a tagjai (Greenpeace Magyarország és Levegő Munkacsoport), amelyek elvileg nem aktuálpolitikai kérdésekkel, hanem környezetvédelemmel foglalkoznak.

Aki figyelmesen megvizsgálja az ARC poszterét, annak simán feltűnik, hogy kizárólag Soros Györgyhöz köthető álcivilszervezetek tagjai jelennek meg, a szponzorok között pedig megbújik még a nyíltan migránssimogató HVG és az akasztással fenyegetőző 24.hu is.

 • Kiss Krisztián, Tanítanék Mozgalom
 • Tóth Anita, TASZ
 • Matkovics István, Amnesty International Magyarország
 • Szandtner Veronika, Krétakör Alapítvány.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.