2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Hosszú Katinka Usain Bolttal és Cristiano Ronaldóval versenyez

Különleges versenyen áll rajthoz Hosszú Katinka. A szélvészgyors sprinter, Usain Bolt, a Real Madrid futballistája, Cristiano Ronaldo, valamint az MMA-bajnok Conor McGregor és Canelo Álvarez bokszoló lesz az ellenfele a háromszoros olimpiai bajnok úszónőnek.

Az amerikai ESPN televíziós sportcsatorna által alapított ESPYS-díjat az év legjobb teljesítményeiért adományozzák. A Rióban három arany- és egy ezüstérmet nyerő úszónő a nemzetközi kategóriában versenyez az elismerésért – egyedüli nőként. A győzteseket nagyszabású gálán, július 12-én hirdetik ki Los Angelesben, a házigazda minden idők egyik legjobb amerikaifutball-játékosa: Peyton Manning.


Az örvendetes hírt maga az érdekelt fél, Hosszú Katinka jelentette be Facebook-oldalán: „Micsoda megtiszteltetés, jelölt vagyok az ESPYS legjobb nemzetközi sportolója kategóriában, és micsoda nevek között! Usain Bolt, Conor McGregor, Cristiano Ronaldo, Canelo Álvarez. Kérlek, szavazzatok!” A magyar klasszisra az espn.com/espys/story/_/page/voting18/best-international-athlete oldalon lehet szavazni.

Hosszú Katinka egyébként szerdai nyílt levelével kapcsolatban egy motivációs előadáson kifejtette, hogy számos visszajelzést kapott a világkupákon szereplő külföldi versenyzőtársaitól, ami arra bátorította őt, hogy papírra vesse  mondandóját, és abban reménykedik, hogy a mögötte felsorakozók hatására a nemzetközi szövetséggel elindul a párbeszéd.


– Azt gondolom, ezt azért meg kellene beszélni. Veszítenivalóm nincs, ha senki sem áll mögém, akkor is az a véleményem, hogy az úszás lehetne sokkal profibb sport, és sok mindent lehetne másképp csinálni – jelentette ki Hosszú Katinka, és hozzátette, sokszor hallotta, hogy az úszás unalmas sport, ezért nem lehet benne pénz, azaz soha nem válhat igazán profivá, ugyanakkor az olimpiákon mindig ez a legnézettebb sportág.

További cikkek:

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.