EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Hosszú Katinka Usain Bolttal és Cristiano Ronaldóval versenyez

Különleges versenyen áll rajthoz Hosszú Katinka. A szélvészgyors sprinter, Usain Bolt, a Real Madrid futballistája, Cristiano Ronaldo, valamint az MMA-bajnok Conor McGregor és Canelo Álvarez bokszoló lesz az ellenfele a háromszoros olimpiai bajnok úszónőnek.

Az amerikai ESPN televíziós sportcsatorna által alapított ESPYS-díjat az év legjobb teljesítményeiért adományozzák. A Rióban három arany- és egy ezüstérmet nyerő úszónő a nemzetközi kategóriában versenyez az elismerésért – egyedüli nőként. A győzteseket nagyszabású gálán, július 12-én hirdetik ki Los Angelesben, a házigazda minden idők egyik legjobb amerikaifutball-játékosa: Peyton Manning.


Az örvendetes hírt maga az érdekelt fél, Hosszú Katinka jelentette be Facebook-oldalán: „Micsoda megtiszteltetés, jelölt vagyok az ESPYS legjobb nemzetközi sportolója kategóriában, és micsoda nevek között! Usain Bolt, Conor McGregor, Cristiano Ronaldo, Canelo Álvarez. Kérlek, szavazzatok!” A magyar klasszisra az espn.com/espys/story/_/page/voting18/best-international-athlete oldalon lehet szavazni.

Hosszú Katinka egyébként szerdai nyílt levelével kapcsolatban egy motivációs előadáson kifejtette, hogy számos visszajelzést kapott a világkupákon szereplő külföldi versenyzőtársaitól, ami arra bátorította őt, hogy papírra vesse  mondandóját, és abban reménykedik, hogy a mögötte felsorakozók hatására a nemzetközi szövetséggel elindul a párbeszéd.


– Azt gondolom, ezt azért meg kellene beszélni. Veszítenivalóm nincs, ha senki sem áll mögém, akkor is az a véleményem, hogy az úszás lehetne sokkal profibb sport, és sok mindent lehetne másképp csinálni – jelentette ki Hosszú Katinka, és hozzátette, sokszor hallotta, hogy az úszás unalmas sport, ezért nem lehet benne pénz, azaz soha nem válhat igazán profivá, ugyanakkor az olimpiákon mindig ez a legnézettebb sportág.

További cikkek:

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok góllal rajtolt az NB I

  Sok góllal rajtolt az NB I

  A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

 • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.

 • Így nyaralnak a futballsztárok

  Így nyaralnak a futballsztárok

  Bár már több nagy csapat is megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a legnagyobb sztárok, illetve azok, akik legalább a világbajnokság negyeddöntőéig meneteltek még a szabadságukat töltik.