EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Külföld

Húsz perc után lett hős az életmentő első munkanapján

Ahogy beköszöntött a nyár, az ohiói vízi szabadidőpark is megnyitotta kapuit. A 15 éves Jack Viglianco élete első diákmunkanapját töltötte úszómesterként a medenceparton, amikor felfigyelt egy fulladozó gyerekre.

A fiatal életmentő nem habozott, azonnal a vízbe ugrott. Egy négyéves kisfiú került bajba, akinek másodperceken múlt az élete. Ha Jack nem szúrja ki a levegőért kapkodó gyereket, tragédiával is zárulhatott volna a nyári szünet első hete. A vízi parkot üzemeltető cég vezetősége nagyon büszke az ifjú életmentőre, szerintük ilyen bátor munkaerőre van szükségük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

 • Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Csaknem ötezer, 4971 polgári személy vesztette életét, és 8533 civil sebesült meg azóta, hogy 2015 márciusában, a külföldi beavatkozást követően fokozódtak a harcok Jemenben, ahol közel három éve pusztít a polgárháború – közölte pénteken Ravina Shamdasani, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője a hivatal saját számításaira hivatkozva.

 • Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.