EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Ózd

Így keres ellenséget a Jobbik

Akik bekerültek Janiczak Dávid kosarába, minden eszközt megragadnának azért, hogy visszaadassák Arany Géza László önkormányzati képviselő mandátumát. Csakhogy a pártból kizárt érintett ragaszkodik esküjéhez és az általa képviselt ideológiához, vagyis az egykori Jobbik radikális eszméihez.

Aranyút címmel közöltük múlt heti lapszámunkban Arany Géza László eltávolításának körülményeit a Jobbikból, ami komoly vitákat váltott ki Ózdon. A Jobbik szimpatizánsai/haszonélvezői azt szeretnék, ha szavazati többségük továbbra is megmaradna a képviselő-testületben, ezért a képviselőt mandátumának visszaadására szólítják fel. Mások az érintettet arra biztatják: folytassa függetlenként, esküjének szellemében a munkát. Ő utóbbi mellett döntött, mert innentől lelkiismerete szerint, városának érdekében dönthet a szavazásoknál.


Amint megírtuk, a képviselő nem bírta tovább a reménykeltő kommunikáción keresztül terjesztett hazugságokat és az eredménytelenséget, majd kifejtette: tovább az ő ismertségét és népszerűségét ne használja Janiczak és a Jobbik.

Kiss Judit képviselő tette a cikkünkkel kapcsolatos első bejegyzést, szerinte nem attól lesz valaki hithű jobbikos, mert „zsinóros gúnyát vagy mellényt hord” – utalt Arany László öltözetére. Nem hagyta ki a polgármester által hangoztatott kommunikációs panelt sem, miszerint adja vissza a mandátumát és nyilatkozzon bátran lapunknak, ami náluk főbenjáró bűn. Szerinte a riport egyenes út a Fideszhez.


Fotó: Lokál
Képalá: Arany Géza László függetlenként a városért dolgozik

Janiczak a saját és a Jobbik támogatásának folyamatos csökkenéséért a Fideszt és a szerinte kormánypárthoz köthető sajtót emlegeti ennek az ügynek a kapcsán is. Szokása szerint felfelé mutogat, miközben nem szavazta meg a városnak ítélt pályázati pénzeket, de nem valósult meg többek között a városi strand wellnessközponttá történő fejlesztése, az utak kijavítása, a stadion fejlesztése, és egy sor más ígéretből lett délibáb.  Pedig volt lehetősége a teljesítésre, hiszen a közelmúltban még egymilliárd forint költségvetési tartalékkal dicsekedett.

Fotó: Lokál (archív)
Képalá: Kisgergely András (középen)  a radikális vonalat képviselte, ki is zárták

A Janiczak kommentjeit rendre lájkolókat ezúttal sem érdeklik a tények, össztüzet zúdítanak Aranyra, ám az adok-kapokból kiderül, hogy akik a kosárba kerültek, korábban nagyon is rossz véleménnyel voltak a polgármesterről. Azóta valamiért megváltozott a megítélésük… Arany László lánya viszont apjával kapcsolatban hazudozással vádolja Janiczakot, egy másik kommentelő szerint pedig ő volt az „egyetlen igaz ember a napraforgók között”.

Van, aki a hatalom megszerzését puccsban látja, amire a pártból kizárt egykori ősjobbikos magyar gárdista Kisgergely András mondott véleményt: „Nekem már ott sántít a puccsos történet, hogy a Jobbikban nincs már annyi becsületes politikus, aki egy ilyet meg tudna szervezni. Azokat már vagy kirúgták vagy eljöttek maguktól.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.