2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Így szállítják drónnal a gyógyszert – Videó!

Drónok segítenek segélyszállítmányokat juttatni Afrikába. Az UNICEF június 29-én  megnyitotta az úgynevezett légi folyosókat, amelyek kifejezetten orvosi szállítmányokat, gyógyszereket juttatnak majd el a rászoruló országoknak. 

A szállítás megkönnyítésére alkalmazzák a ‘repülő robotokat’, de egyelőre csak kis méretű drónokat küldenek, a légi folyosó szűkös méretei miatt. Az útvonal 40 kilométeres sugarú, ami majd szükség esetén kiszélesíthető.

A folyosót emellett a magánszektor és az egyetemek számára is járhatóvá teszik, így tovább szeretnék népszerűsíteni a humanitárius drónok használatát – írja a Híradó.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.