EUR: 322,88 Ft
CHF: 285,50 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Salgótarján

Indulhat az Óbudai Egyetem fejlesztése

Megkezdheti salgótarjáni telephelyének kialakítását az Óbudai Egyetem. Az intézmény uniós pályázati forrásból 950 millió forintot nyert a salgótarjáni Népjóléti Központ Május 1. út 54. szám alatti ingatlanjának képzési központtá és kutatóhellyé alakítására. A munkálatok még idén elkezdődnek.

Látványterv a Salgótarjánban kialakítandó egyetemi kampusz bejáratáról

A közel egymilliárd forintos beruházásból megvalósuló campus azt a célt szolgálja majd, hogy a hallgatók mindent megkapjanak, ami szükséges a tanuláshoz, de azután is jól érezzék magukat – tudtuk meg Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgatótól, aki hozzátette, hogy az épület kívül-belül megújul majd. Modern oktatóhelyeket és laborokat alakítanak ki benne, amelyek minden tekintetben megfelelnek a XXI. századi felsőoktatásnak. Elvégzik az ingatlan általános építészeti és épületgépészeti felújítását és egyedi arculatát is kialakítják.


Az Óbudai Egyetem szeptemberben indítja első felsőoktatási képzését a városban mérnökasszisztens szakon, jövőre pedig már az egyetemi alapképzést is elhozzák Salgótarjánba, ahol mérnök-informatikusokat képeznek majd. Az Óbudai Egyetem 192 fős hallgatói létszám elérését tűzte ki célul az elkövetkező években, s ez a szám más képzők becsatlakozásával tovább nőhet, az épület ugyanis több egyetem „befogadására” is, alkalmas, amihez a helyszíneket ebben a projektben kialakítják. A most induló képzésre az augusztusi pótfelvételi időszakban is lehet majd jelentkezni. Erről további információk a www.felvi.hu és a www.uni-obuda.hu/skkk oldalakon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.