2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Eger

Irtásra fel!

A Heves Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak földhivatali osztályai már júniustól folytatnak határszemléket, július 1-jétől pedig a külterületi ingatlanok parlagfűvel való fertőzöttségét is felmérik.  A parlagfűvel fertőzött külterületekről azonban bárki lakossági bejelentést is tehet közvetlenül a föld fekvése szerint illetékes járási hivatalnál vagy azt internetes felületen is megteheti.

A járási hivatalok mezőgazdász szakemberei a helyszíni szemlén a parlagfűvel fertőzött foltok pontos területét bemérik és azonosítják a földhasználót, illetve a tulajdonost.Június 30-át követően az eljáró hatóság, azaz megyénk tekintetében az Egri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya minden esetben növényvédelmi bírságot szab ki a mulasztóra, melynek összege 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet. Bizonyos jogszabályi feltételek fennállása esetén kötelező közérdekű védekezés is elrendelhető, melynek költsége szintén a földhasználót terheli.
A települések belterületén a parlagfű elleni védekezés ellenőrzése a jegyzők feladata, így az erre vonatkozó lakossági bejelentéseket is hozzájuk kell eljuttatni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.