2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld Tatabánya

Itt lesz a legtöbb diák rendőr

Idén nyáron is találkozhatunk diák rendőrökkel, hiszen a Komárom-Esztergom megyei rendőr-kapitányság ebben az évben is elindította a Student Police programot.

Ennek célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált városokban, így Tatabányán is a rendőrség az önkéntesek részvételével segítse a turisták felvilágosítását, a bűncselekmények megelőzését. Közösségi szolgálat keretében teszik ezt, azaz az ötvenórás közösségi szolgálatot tudják így ledolgozni – mondta el Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes, a KEMRFK Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Hozzátette, nagyon nehéz a bűnmegelőzés hatékonyságát mérni, de pozitív visszajelzéseket kapott a rendőrség. A program hatására ugyanis azt tapasztalták, hogy kevesebb a gépkocsifeltörés vagy a strandi lopás. Ebben az évben Tatabányán lesz a legtöbb diák rendőr: azaz 22.


A program mindezek mellett kiváló lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a rendőrség munkájába, megismerkedjenek az egyenruhásokkal. A student police-ok „szolgálatba lépésük” előtt pedig részletes eligazítást kaptak arról, mi lesz a feladatuk és hogy a város mely részén kell segíteniük a rendőrség munkáját.

Kapcsolódó Cikkek