2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb XV.kerület

Ivócsap lesz a tűzcsapokból

Öt kerületi tűzcsap lesz ivókút (fotó: ivocsap.hu)

Önkormányzati kezdeményezésre öt kerületi tűzcsap ivócsappá alakul a nyári szünetben, főleg azokon a helyeken, ahol sok gyerek fordul meg.

A csapok üzemeltetője továbbra is a Fővárosi Vízművek lesz, a társaság rendszeresen ellen­őrzi majd a víz minőségét, ám az ivócsapokat a kerületi önkormányzat vásárolja meg. Ennek köszönhetően ivócsappá változik az Árendás köz 1. számmal szembeni, az Árendás köz 4–6.-nál az iskola bejáratával szemben lévő, az ugyanezen a sarkon, a szelektív hulladékgyűjtő szigettel szembeni, az Erdőkerülő utcai iskola hátsó kerítése melletti sétányon és az Adria–Lőcsevár utca sarkán lévő tűzcsap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint amennyiben pozitív lesz a fogadtatás, jövőre további helyeken is telepítenek tűzcsap-ivócsapokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.