EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XV.kerület

Ivócsap lesz a tűzcsapokból

Öt kerületi tűzcsap lesz ivókút (fotó: ivocsap.hu)

Önkormányzati kezdeményezésre öt kerületi tűzcsap ivócsappá alakul a nyári szünetben, főleg azokon a helyeken, ahol sok gyerek fordul meg.

A csapok üzemeltetője továbbra is a Fővárosi Vízművek lesz, a társaság rendszeresen ellen­őrzi majd a víz minőségét, ám az ivócsapokat a kerületi önkormányzat vásárolja meg. Ennek köszönhetően ivócsappá változik az Árendás köz 1. számmal szembeni, az Árendás köz 4–6.-nál az iskola bejáratával szemben lévő, az ugyanezen a sarkon, a szelektív hulladékgyűjtő szigettel szembeni, az Erdőkerülő utcai iskola hátsó kerítése melletti sétányon és az Adria–Lőcsevár utca sarkán lévő tűzcsap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint amennyiben pozitív lesz a fogadtatás, jövőre további helyeken is telepítenek tűzcsap-ivócsapokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.