EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XV.kerület

Ivócsap lesz a tűzcsapokból

Öt kerületi tűzcsap lesz ivókút (fotó: ivocsap.hu)

Önkormányzati kezdeményezésre öt kerületi tűzcsap ivócsappá alakul a nyári szünetben, főleg azokon a helyeken, ahol sok gyerek fordul meg.

A csapok üzemeltetője továbbra is a Fővárosi Vízművek lesz, a társaság rendszeresen ellen­őrzi majd a víz minőségét, ám az ivócsapokat a kerületi önkormányzat vásárolja meg. Ennek köszönhetően ivócsappá változik az Árendás köz 1. számmal szembeni, az Árendás köz 4–6.-nál az iskola bejáratával szemben lévő, az ugyanezen a sarkon, a szelektív hulladékgyűjtő szigettel szembeni, az Erdőkerülő utcai iskola hátsó kerítése melletti sétányon és az Adria–Lőcsevár utca sarkán lévő tűzcsap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint amennyiben pozitív lesz a fogadtatás, jövőre további helyeken is telepítenek tűzcsap-ivócsapokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.