EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XV.kerület

Ivócsap lesz a tűzcsapokból

Öt kerületi tűzcsap lesz ivókút (fotó: ivocsap.hu)

Önkormányzati kezdeményezésre öt kerületi tűzcsap ivócsappá alakul a nyári szünetben, főleg azokon a helyeken, ahol sok gyerek fordul meg.

A csapok üzemeltetője továbbra is a Fővárosi Vízművek lesz, a társaság rendszeresen ellen­őrzi majd a víz minőségét, ám az ivócsapokat a kerületi önkormányzat vásárolja meg. Ennek köszönhetően ivócsappá változik az Árendás köz 1. számmal szembeni, az Árendás köz 4–6.-nál az iskola bejáratával szemben lévő, az ugyanezen a sarkon, a szelektív hulladékgyűjtő szigettel szembeni, az Erdőkerülő utcai iskola hátsó kerítése melletti sétányon és az Adria–Lőcsevár utca sarkán lévő tűzcsap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint amennyiben pozitív lesz a fogadtatás, jövőre további helyeken is telepítenek tűzcsap-ivócsapokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.