2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Juhászt idegileg viselte meg az előző idény

Egy-két évig még biztosan a futballal kel és fekszik Juhász Roland. A Videoton hátvédje ugyanakkor már a foci utáni életére is gondol, igaz, nem élvonalbeli kispadra áhítozik, a legkisebbekkel ismertetné és szerettetné meg a játékot.

Juhász Rolandnak alig néhány napja volt arra, hogy kipihenje a bajnoki szezon fáradalmait. Június 29-én már az Európa Ligában játszanak a máltai Balzan ellen, a Vidi pedig jó játékkal akarja feledtetni a bajnoki második helyezést. Mert azzal a védő is egyetért, hogy a fehérvári lehetőségekkel többre lett volna hivatott a csapat.


– Nem is fizikailag, sokkal inkább idegileg volt kimerítő az előző idény – árulta el a Lokálnak a 95-szörös válogatott labdarúgó. – Jól jött egy kis feltöltődés a szezon után, a kislányommal voltam a Balatonnál, és amennyire csak lehetett, igyekeztem aktívan pihenni.

Kiemeltként viszonylag könnyű ellenfelet kapott a Vidi, a Balzan nem tűnik túl acélosnak. Ha pedig továbblépnek az új edzővel, Marko Nikoliccsal készülő piros-kékek, a második körben az észt és a feröeri csapat párharcának a  győztesével találkoznak – szintén esélyesként.

Juhász Roland egyébként egy-két szezont még mindenképpen Fehérváron szeretne tölteni, hiszen 33 évesen még úgy érzi, hasznára lehet a csapatnak. Ezzel együtt néha már a labdarúgás utáni életére is gondol. Korábbi MTK-s csapattársával, Torghelle Sándorral már van egy közös vállalkozása, ám igazi álma, hogy gyerek focistáknak biztosítson lehetőséget a kibontakozásra.

– Még nem tudnám elképzelni magam a kispadon, hálásabb feladat lenne kicsikkel foglalkozni, egyfajta küldetés, hiszen annyi szépet és jót kaptam a futballtól, hogy ily módon szeretném törleszteni az „adósságom”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.