2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Veszprém

Katonadolog

Közel harminc katonai szervezet részvételével rendeztek honvédelmi napot a Veszprém Arénánál csütörtökön. A rendezvény célja a honvédelem ügyének népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése volt, valamint az, hogy a fiatalok, az álláskeresők, a munkahelyet váltók, valamint az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédség tevékenységéről.

A nap során az érdeklődők megnézhették a honvédség járműveit, és dinamikus bemutatók révén a katonák tevékenységéről is tapasztalatot szerezhettek.


Veszprémben ezeréves a katonai tradíció – emlékeztetett a polgármester (fotó: Domján Attila)

– Veszprémben már a város megalapítása óta él a katonai tradíció – mondta a rendezvény megnyitóján Porga Gyula polgármester. – Napjainkban is fontos szereplői a hétköznapjainknak és az ünnepeinknek is a katonák. Bár békés időszakban élünk, minden közösségnek fontos, hogy készenlétben álljunk.

Látványos bemutatók színesítették a programot (fotó:Domján Attila)

A polgármester hozzátette: a honvédelmi nap kiváló lehetőséget ad a fiataloknak, hogy betekintsenek a katonaélet kulisszái mögé, és személyesen is találkozzanak a honvédekkel, beszélgethessenek velük a hivatásukról. Mint mondta, fontos, hogy minél többen tekintsék hivatásuknak a haza védelmét, de arra is lehetőség van, hogy abban önkéntesként, tartalékosként vegyenek részt.

Testközelből ismerkedhettünk a járművekkel (fotó: Domján Attila)

A megnyitó beszédet követően hamar megtörtént az első igazán látványos esemény, amikor egy helikopter szállt le az Aréna parkolójában.

Ugyanezen a napon baráti találkozót tartottak Veszprémben a légierő parancsnokságának tagjai is, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság átszervezésének tizedik évfordulóját ünnepelve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.