2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Veszprém

Katonadolog

Közel harminc katonai szervezet részvételével rendeztek honvédelmi napot a Veszprém Arénánál csütörtökön. A rendezvény célja a honvédelem ügyének népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése volt, valamint az, hogy a fiatalok, az álláskeresők, a munkahelyet váltók, valamint az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédség tevékenységéről.

A nap során az érdeklődők megnézhették a honvédség járműveit, és dinamikus bemutatók révén a katonák tevékenységéről is tapasztalatot szerezhettek.


Veszprémben ezeréves a katonai tradíció – emlékeztetett a polgármester (fotó: Domján Attila)

– Veszprémben már a város megalapítása óta él a katonai tradíció – mondta a rendezvény megnyitóján Porga Gyula polgármester. – Napjainkban is fontos szereplői a hétköznapjainknak és az ünnepeinknek is a katonák. Bár békés időszakban élünk, minden közösségnek fontos, hogy készenlétben álljunk.

Látványos bemutatók színesítették a programot (fotó:Domján Attila)

A polgármester hozzátette: a honvédelmi nap kiváló lehetőséget ad a fiataloknak, hogy betekintsenek a katonaélet kulisszái mögé, és személyesen is találkozzanak a honvédekkel, beszélgethessenek velük a hivatásukról. Mint mondta, fontos, hogy minél többen tekintsék hivatásuknak a haza védelmét, de arra is lehetőség van, hogy abban önkéntesként, tartalékosként vegyenek részt.

Testközelből ismerkedhettünk a járművekkel (fotó: Domján Attila)

A megnyitó beszédet követően hamar megtörtént az első igazán látványos esemény, amikor egy helikopter szállt le az Aréna parkolójában.

Ugyanezen a napon baráti találkozót tartottak Veszprémben a légierő parancsnokságának tagjai is, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság átszervezésének tizedik évfordulóját ünnepelve.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.