2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Belföld

Kigyulladt egy lakás a budapesti Péterfy Sándor utcában

Kigyulladt egy negyedik emeleti lakás és fölötte a tető egy VII. kerületi, Péterfy Sándor utcai házban szerda délelőtt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta, a Péterfy Sándor utca és a Hernád utca kereszteződésében lévő ötszintes házban ég teljes terjedelmében egy lakás és a tető, a két helyen párhuzamosan folyik az oltás. A tűzoltók nagy erőkkel vannak a helyszínen, a ház kiürítése folyamatban van.


Eddig két sérültről tudnak, ők vélhetően füstmérgezést szenvedtek – tette hozzá.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy 8-10 tűzoltóautó vonult ki a tűzhöz, ebből három emelőkosaras jármű. Négy-öt mentőautó is a helyszínen van, tudósítónk a mentőktől úgy értesült, hogy eddig hat sérültje van a tűznek. Mivel a tető is ég, az onnan lehulló épületdarabok az utcán álló autókra zuhantak, a járművek egy részét emiatt tulajdonosaik már elvitték. A kereszteződést és környezetét lezárták – tette hozzá.

12:45 – Frissítés: Eloltották a tüzet!

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a 100 négyzetméteres lakás teljesen kiégett. A lakásból átterjedt a tűz a tetőtérbe is, aminek következtében a tetőszerkezet 400 négyzetméteren károsodott. A lángok megfékezésében 44 tűzoltó vett részt tizenöt járművel.

A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hadházyval kokettál Simicska fia

    Hadházyval kokettál Simicska fia

    Rendszeresen egyeztet egymással Simicska Ádám, Simicska Lajos oligarcha örököse, a Magyar Nemzet kiadóigazgatója, valamint Hadházy Ákos LMP-társelnök – értesült az Origo.

  • Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Már most tízmilliókra rúg Novozánszki Fanni, alias VV Fanni meggyilkolásának nyomozati költsége. Az ügyre egy teljes nyomozócsoportot állítottak, akik a feltételezett elkövető mobiltelefonjának cellainformációi alapján kutatnak öt megyében.