EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Hódmezővásárhely

Kincset rejtő múzeumi éj

Az év legrövidebb éjszakájának apropóján egy estére bárki kincsvadásszá válhatott június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. Hódmezővásárhelyen öt helyszínen összesen kilenc feladatot oldhattak meg mindazok, akikben lakozott kellő bátorság, hogy szellemüket, testüket és kreativitásukat is próbára tegyék.

Erszényt és bajűző koszorút is készíthettek a Tornyai János Múzeumban.

Szent Iván éjszakája június 24-re esik. Ehhez az ünnephez rengeteg régi babona, szokás társul. Ezek szolgáltatták az idei Múzeumok Éjszakájának alapkoncepcióját Hódmezővásárhelyen.


Öt helyszínen összesen 9 próba várt a játékban résztvevőkre.

A Tornyai János Múzeumban, az Alföldi Galériában, a Református Ótemplomban, az Emlékpontban és a Zsinagógában rengeteg izgalmas, érdekes esemény várta az érdeklődőket, amelyek között akadt rendhagyó tárlatvezetés, kézműves foglalkozás és előadás is. Az igazi attrakció azonban az egész estet, az összes helyszínt átfogó kincskereső játék volt.

Mind az öt helyszínen próbákat kellett kiállnia a vállalkozó kedvűeknek. Rengetegen éltek ezzel a lehetőséggel, népszerű volt a tallérgyűjtés.

A Tornyai János Múzeumban kezdésként elkészíthette mindenki saját erszényét, hogy abba gyűjtse a helyes megfejtésekért járó arany-, ezüst- és bronzszínű tallérokat. Ezen a helyszínen ablakszámolás, érmekeresés, sárkányokkal való küzdelem és a Zsákos Ember legyőzése várt a kincsvadászokra. Az estén megmászhatták a Református Ótemplom tornyát, a Zsinagógában pedig tradicionális zsidó étkeket lehetett kóstolni.

Maceszgombócot és flódnit kóstolhattak a Zsinagógában.

Akik teljesítették a kilenc próbát, ajándékot kaptak egy malomjáték formájában, de bizonyára sokan távoztak élményekkel telten, új információkkal.

Az ügyesek és bátrak malomjátékot és rengeteg élményt kaptak jutalmul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.