2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Székesfehérvár

Kiváló a Velencei-tó vize

Többnyire kiváló a víz minősége a Velencei-tó fürdésre kijelölt szakaszain. A fürdési idényt és a fürdővíz használatát a szezonális jellegnek megfelelően a június 1-jétől augusztus 30-ig terjedő időszakra határozták meg a velencei-tavi strandoknál, két kivétellel: a Velence, Drótszamár Park és Kemping és Strandnál, valamint a Velence Északi Strandnál május 20-tól augusztus 30-ig terjed a fürdési időszak.

A kijelölt természetes fürdőhelyeken (strandokon) a tó vizének minőségét a monitoringnaptárban meghatározott időpontokban – fürdési szezonban havi gyakorisággal – kell ellenőrizni. A vizsgálandó paramétereket egy kormányzati rendelet határozza meg, vizsgálják a Fekál enterococcus, Escherichia coli és a Klorofill-a jelenlétét.


Sokak a hideg víz ellenére is megmártóztak a Velencei-tó vizében az elmúlt hónapban Fotó: K. Mátyás Bertalan

A fenti kijelölt természetes fürdőhelyeken kívül a tó vize nem ellenőrzött, a fürdés nem ajánlott! – hívja fel a figyelmet a székesfehérvári járási hivatal hatósági főosztályának népegészségügyi osztálya. Idén a Velencei-tó partján az alábbi kijelölt fürdőhelyek kaptak fürdővíz-használati engedélyt: Agárdon a Park Kemping és Strand, a VVSI, a Napsugár strand, a TINI szabadstrand, Gárdonyban a Sport-Beach Kemping-strand, a Panoráma partszakasz, a TóParty Rendezvénystrand, Velencén a Resort & Spa strand, a Korzó és Szabadstrand, a Tóbíró strand, a Drótszamár Park és Kemping-strand, valamint az Északi strand.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.