EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,16 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Székesfehérvár

Kiváló a Velencei-tó vize

Többnyire kiváló a víz minősége a Velencei-tó fürdésre kijelölt szakaszain. A fürdési idényt és a fürdővíz használatát a szezonális jellegnek megfelelően a június 1-jétől augusztus 30-ig terjedő időszakra határozták meg a velencei-tavi strandoknál, két kivétellel: a Velence, Drótszamár Park és Kemping és Strandnál, valamint a Velence Északi Strandnál május 20-tól augusztus 30-ig terjed a fürdési időszak.

A kijelölt természetes fürdőhelyeken (strandokon) a tó vizének minőségét a monitoringnaptárban meghatározott időpontokban – fürdési szezonban havi gyakorisággal – kell ellenőrizni. A vizsgálandó paramétereket egy kormányzati rendelet határozza meg, vizsgálják a Fekál enterococcus, Escherichia coli és a Klorofill-a jelenlétét.


Sokak a hideg víz ellenére is megmártóztak a Velencei-tó vizében az elmúlt hónapban Fotó: K. Mátyás Bertalan

A fenti kijelölt természetes fürdőhelyeken kívül a tó vize nem ellenőrzött, a fürdés nem ajánlott! – hívja fel a figyelmet a székesfehérvári járási hivatal hatósági főosztályának népegészségügyi osztálya. Idén a Velencei-tó partján az alábbi kijelölt fürdőhelyek kaptak fürdővíz-használati engedélyt: Agárdon a Park Kemping és Strand, a VVSI, a Napsugár strand, a TINI szabadstrand, Gárdonyban a Sport-Beach Kemping-strand, a Panoráma partszakasz, a TóParty Rendezvénystrand, Velencén a Resort & Spa strand, a Korzó és Szabadstrand, a Tóbíró strand, a Drótszamár Park és Kemping-strand, valamint az Északi strand.

Kapcsolódó Cikkek