EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a kerület

A Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer virágot ültettek (fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)

A kerület közterületeire idén összesen több mint 57 ezer tő egynyári virágot ültettek ki a közszolgáltató zrt. munkatársai.

Ebből csak a Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer tő került, készülve a júliusi virágbemutatóra, de nagyobb felületű egynyári virágágyásokkal találkozhatnak a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen is.  Szép, egyöntetű ágyások láthatók kakastaréjból a Béke téren, bársonyvirágból a Gyöngyösi sétányon, de általánosságban az úgynevezett mozaikágyásokból van a legtöbb. Ezekben foltokban váltják egymást a változatos virágok, mint például a zinnia, az egynyári begónia vagy a díszcsalán. Idén is kiemelt hangsúlyt kapott a magyar fajták ültetése, mint például a sárgarigó fajtájú kúpvirág, a hópehely fajtájú díszdohány és a főnix fajtájú celózia.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.