EUR: 326,07 Ft
CHF: 280,57 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a kerület

A Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer virágot ültettek (fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)

A kerület közterületeire idén összesen több mint 57 ezer tő egynyári virágot ültettek ki a közszolgáltató zrt. munkatársai.

Ebből csak a Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer tő került, készülve a júliusi virágbemutatóra, de nagyobb felületű egynyári virágágyásokkal találkozhatnak a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen is.  Szép, egyöntetű ágyások láthatók kakastaréjból a Béke téren, bársonyvirágból a Gyöngyösi sétányon, de általánosságban az úgynevezett mozaikágyásokból van a legtöbb. Ezekben foltokban váltják egymást a változatos virágok, mint például a zinnia, az egynyári begónia vagy a díszcsalán. Idén is kiemelt hangsúlyt kapott a magyar fajták ültetése, mint például a sárgarigó fajtájú kúpvirág, a hópehely fajtájú díszdohány és a főnix fajtájú celózia.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.